П'ятниця, 26 квітня 2024, 16:57
Повна версія сайту
;

Розрахуватися за вивіз сміття чернігівців змусять суд і виконавчі служби

09:10 09.09.2019    Коментарі  
 

Від 18 несплачених гривень до мільйонних боргів.

У комунальному підприємстві АТП-2528, що відповідає за прибирання та вивезення відходів, несуть чималі збитки через борги населення. Попри порівняно невеликі суми у квитанціях, чернігівці не поспішають розраховуватися за спожиті послуги.

Руслан Волок, керівник КП «АТП-2528»: «На сегодняшний день задолженность населения перед АТП-2528 за вывоз и утилизацию мусора составляет порядка 5 миллионов гривен. На сегодня тариф составляет 18 гривен с человека. Это не такая большая сумма, как за другие коммунальные услуги. Но все ж, долг уже 5 миллионов».

На підприємстві кажуть, заборгованість зросла наприкінці опалювального сезону, коли монетизовані субсидії люди витратили не за призначенням. Тоді втрати у 30-40% понесли всі ЖЕКи і теплогенеруючі установи міста.

Руслан Волок, керівник КП «АТП-2528»: «К хорошему оно не может привести по одной простой причине, потому что тариф рассчитывается с оплаты 100%. То есть каждый человек должен заплатить. Если заплатили 90% значит где-то надо взять эти 10%».

Для кожного підприємства несплачені відсотки – це затримані зарплати, брак коштів на купівлю пального для техніки чи матеріалів для ремонтів. Через постійне недофінансування, служби не працюють повноцінно.

Руслан Волок, керівник КП «АТП-2528»: «У нас тоже есть долги за топливо, за газ, за некоторые запчасти. Оно все взаимосвязано, если там недополучили, то туда и недодали. Слава Богу, что заработную плату мы сейчас платим вовремя, но опять же, это ком, который нарастает и он в один момент может разрушить многое».

На підприємстві сподіваються, що чернігівці все ж погасять заборгованість. Інакше платити за рахунками їх змусять суд та виконавчі органи.

Руслан Волок, керівник КП «АТП-2528»: «У нас уже сформирован список должников и мы готовы подать в суд, в исполнительную службу и так далее. Но люди должны понять, что тогда будет больше, так как мы возьмем свои деньги, а также им придется заплатить за услуги суда, юстиции и всего остального».

Так, частина чернігівців уже стала заручниками несумлінних громадян у сплаті комунальних послуг, і 172 багатоквартирні будинки вже 5 місяць залишаються без гарячого водопостачання.

Сюжет телеканалу "Дитинець"


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає