Четвер, 28 березня 2024, 17:12
Повна версія сайту
;

КСК заборгувало за електроенергію майже 22 мільйона гривень

10:12 11.09.2019    Коментарі  
 

Чернігівський КСК – тепер це група з чотирьох приватних підприємств, на яких працюють сумарно 700 чернігівців – знову ризикує залишитися без електропостачання через нарощування боргу за спожиту електроенергію. Про те, що такий розвиток подій не виключений, 10 серпня проінформував чернігівський міський голова на щотижневій розширеній нараді. Він повідомив, що за день до того мав робочу зустріч з керівником обленерго і одержав від нього дані про нарощування заборгованості. Загалом зараз об’єднання винне за електроенергію майже 22 мільйони гривень.

Владислав Атрошенко нагадав, що свого часу спілкувався на цю тему з представниками підприємства «Чексіл» - як російським власником, так і директором.

Тоді було досягнуто домовленості, що накопичена заборгованість фіксується з графіком реструктуризації. Нові ж поставки електроенергії підприємство зобов’язалося сплачувати вчасно.

Втім, на сьогодні цифри невтішні: в травні–грудні 2018 року борг склав – 16,7 млн грн; в січні 2019 – 0,7 млн грн; в лютому–квітні 2019 – 2,5 млн грн; в травні–серпні 2019 – 2 млн грн.

Ці чотири суми «Чексіл» винен чотирьом різним постачальникам електроенергії. Сумарно виходить 21,9 млн грн.

Ризики у разі знеструмлення підприємства – втрата роботи 700 працівниками – мешканцями Чернігова. Крім того, від боржників до інших абонентів йде транзитна «гілка». І вони, які жодного відношення не мають до підприємства, теж залишаться без електроенергії, ставши заручниками ситуації.

Міський голова Чернігова доручив підлеглим вивчити питання і прорахувати усі наслідки, які можуть виникнути в разі «революції місцевого значення».

Разом з тим він защзначив, що «не буде рішення, доки від власника та керівництва текстильного підприємства не буде відповіді: звідки і як погасяться борги».

Давайте знову зустрінемося з представниками підприємства: ще раз сядемо, обговоримо, почуємо їхню сторону. Разом з тим, давайте думати, які будуть наслідки в разі відключення і як можливо спрацювати на випередження, як убезпечити при цьому ні в чому не винних споживачів, - зазначив мер.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає