Четвер, 18 квітня 2024, 16:22
Повна версія сайту
;

У Чернігівській області піротехніки знищили два артилерійські снаряди часів Другої світової війни

15:37 18.09.2019    Коментарі  
 

17 вересня о 13:25 групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Чернігівській області знищено артилерійський снаряд калібром 152 мм часів Другої світової війни. Вибухонебезпечний предмет було знайдено того ж дня о 10:00 місцевими мешканцями на відкритій території біля с. Олешня Ріпкинського району.

А о 16:05 надійшло повідомлення про виявлення  вибухонебезпечного предмета на відкритій території біля с. Низківка Сновського району. Даний предмет був ідентифікований піротехніками як артилерійський снаряд калібром 122 мм часів Другої світової війни. При додатковому обстеженні прилеглої території  інших боєприпасів не виявлено. До прибуття надзвичайників, небезпечне місце охороняли співробітники Національної поліції. Артилерійський снаряд був знищений 18 вересня о 12:10.

Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області звертається до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів. Слід пам'ятати, ні в якому разі не чіпайте боєприпаси адже вони і досі несуть загрозу людям. З часом вони не втрачають своєї смертельної сили і стають ще більш небезпечними під впливом природних явищ. Їх знешкодженням мають займатися  лише професіонали – сапери аварійно-рятувального загону спецпризначення Держслужби України з надзвичайних ситуацій.


Автор: УДСНС у Чернігівській області
Коментарів ще немає