Четвер, 28 березня 2024, 19:10
Повна версія сайту
;

Зв’язали руки, розпилили сльозогінний газ і забрали 20 тисяч доларів: подробиці розбійного нападу у селі Волосківці Менського району

09:09 20.09.2019    Коментарі  
 

Третього підозрюваного у розбійному нападі, що стався у Волосківцях Менського району, затримали сьогодні зранку поліцейські. Про це UA: Чернігів сказала речниця поліції області Наталія Реберг. Нагадаємо, вчора ввечері до оселі жителів Волосківців проникли двоє чоловіків. Вони, застосувавши сльозогінний газ, зв’язали чоловіка. Погрожуючи ножем, вимагали гроші. Далі – Альона Макаренко.

Порізані руки, забій плеча, синець під оком. Петро показує ушкодження, які отримав вчора ввечері у власному будинку.

«Ми повечеряли з дружиною, попили чай і я пішов дивитись телевізор, ліг на ліжко. І дружина поруч зі мною присіла. Вчора такий вітер був, жінка відкрила двері й забула. А собаки лаяли й лаяли. І якраз показували міст у Києві, оце все, я ще кажу жінці – дивись, що робиться».

Наступної миті до кімнати забігли двоє невідомих.

«Один залетів у масці й на мене пшикнув два-три рази, я встиг закритися руками. А другий був без маски. Той, що в масці, жінці пішов брискнув. В цей час він мені зв’язав руки-ноги. Підставив мені ніж під горло – віддавайте гроші».

Петро з дружиною живе в селі Волосківці Менського району. Чоловік – колишній підприємець. Нині обоє на пенсії. Півтора місяці тому продали машину. Нападники про це знали.

«Тільки продали машину, у вас мають бути гроші. А той, що масці, тримає дружину, теж з ножем і цією брискалкою. Дружина дивиться на мене, я відказую – немає грошей, немає грошей. Тоді дружина – залиште його, не бийте, той почав бити мене. І дружина зізналася, що гроші ось тут за диваном. Вийшов у іншу кімнату, розбив ту банку, в якій гроші були. Сказав, що гроші є і вони побігли».

Нападники забрали 20 тисяч доларів і мобільний телефон жінки. Петро згадує, між собою вони розмовляли іноземною мовою. Після того, як зникли, Петру вдалося швидко звільнити ноги, він вибіг за ними на ганок і побачив, як на трасі завелась машина. Вона розвернулась та поїхала в бік Чернігова. Після цього чоловік викликав поліцію. Правоохоронці перекрили всі виїзди з області у бік столиці. На виїзді з Чернігова двох підозрюваних – громадян Грузії, затримали.

Наталія Реберг, речниця поліції області: «На даний час зловмисники затримані за статтею 208 КпКУ. Сьогодні було затримано їх третього подільника. Проводиться досудове розслідування та перевіряються дані особи на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Чернігівської області».

Тетяна Похілько, прес-секретар прокуратури області: «Один із них, за попередніми даними, зізнався у скоєному. Іншого наразі не допитано, враховуючи мовний бар’єр. Орган досудового розслідування чекає на приїзд перекладача. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу, а також повідомлення особам про підозру».

Поліція розслідує кримінальне провадження за статтею «розбій» - карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна. Про те, що підозрюваних затримали, Петро з дружиною, каже, дізнався від нас.

Відео UA: Чернігів


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає