Четвер, 18 квітня 2024, 17:02
Повна версія сайту
;

День міста: як Чернігів відзначав свято?

09:20 23.09.2019    Коментарі  
 
Фото Євгенія Вороха

Протягом трьох днів у Чернігові відзначали День міста.

Святкування розпочалося з виступу на оновленій Красній площі тандему колективів, які певною мірою є музичною візитівкою своїх міст - славетного львівського квартету “Tenors BEL’CANTO” і Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм на чолі із заслуженим діячем мистецтв України, почесним громадянином м. Чернігова Миколою Сукачем.

“Tenors BEL’CANTO” і оркестр “Філармонія” поєднує багаторічна творча дружба. Недарма львівські тенори — заслужені артисти України Роман Антонюк, Василь Понайда, Роман Трохимук, лауреат міжнародних конкурсів Тарас Глова — називають Чернігів своєю другою домівкою. Свій виступ колективи присвятили улюбленому місту — древньому і водночас сучасному.

Наступного дня, 21 вересня, для чернігівців організували Парад оркестрів. У Чернігів приїхали Оркестр почесної варти президентського полку і карабінери, які готують показові виступи; оркестр повітряних сил з Вінниці, оркестр Академії сухопутних військ з Одеси.

Цього року вперше запросили народний ансамбль мажореток із Хмельницького.

Грали для чернігівців і два чернігівські військові оркестри: 8-го навчального центру транспорту Міністерства оборони України та Військово-музичного центру сухопутних військ Збройних сил України.

Почався парад на Красній площі і далі перемістився до Катерининської церкви, де були показові виступи.

Фото Віктора Кошмала

Відео ТРА "Новий Чернігів"

Ввечері того ж дня на Красній площі виступав гурт «Манина времени». Як повідомлялося раніше, це подарунок від міського голови Владислава Атрошенка і тому бюджетні кошти на це використані не були.

Відео, відзняте на квадрокоптер, виклав в мережі Сергій Прима у групі «Політ над Черніговом».


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає