П'ятниця, 29 березня 2024, 11:57
Повна версія сайту
;

Зауваження і пропозиції до оновлених Правил благоустрою приймаються до 10 жовтня

16:35 25.09.2019    Коментарі  
 

Проект Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова в новій редакції зараз розміщений на офіційному сайті Чернігівської міської ради в розділі «Публічна інформація» - «Регуляторна політика».

Юридично ці правила є регуляторним актом, тому їх нова редакція проходить регуляторну процедуру у відповідності до вимог законодавства.

Після оприлюднення проекту регуляторного акту і офіційного повідомлення про це дається місячний термін для одержання зауважень і пропозицій від фізичних і юридичних осіб та їх об’єднань.  Цей термін для оновлених правил благоустрою триває до 10 жовтня включно.

Нові правила містять, у тому числі, й вимоги  до оформлення фасадів комерційних закладів, по зовнішніх розмірах вивісок і з вивісках і зовнішньої реклами.

Про те, що всі зацікавлені чернігівці мають звернути увагу на цей проект і скористатися відведеним терміном для внесення своїх пропозицій говорилося в Чернігівській міськраді на щотижневій розширеній нараді 23 вересня.

Це рішення буде виноситися на сесію в жовтні. Це буде перший крок, коли в нас буде це документально зафіксовано. І тоді ми матимемо право впливати на суб’єктів підприємницької діяльності по оформленню фасадів, по зовнішній рекламі, по вивісках і т. д, - зауважив на нараді з цього приводу заступник міського голови Олександр Ломако. - Користуючись нагодою, звертаю увагу чернігівців: вони можуть свої пропозиції також надавати, - наголосив він.

На цій же нараді чернігівський міський голова доручив до винесення документу на затвердження депутатів публічно зібрати підприємців, провести зустріч і обговорення вимог до них - щоб не було потім ніяких дискусій і звинувачень.

Ці акценти стали частиною обговорення на нараді більш широкої і загальної теми – наскільки місто може впливати на будівництво і встановлення різноманітних рекламних та інших конструкцій у ньому.

Зокрема, міський голова підняв питання щодо рекламних біг-бордів, встановлених на приватних земельних ділянках уздовж вулиць. Один з таких є, наприклад, на вул. Рокоссовського біля перехрестя з вул. 1 Травня.

- Я вважаю, що все-таки такі речі як розмір і розміщення біг-бордів на вулицях, повинні бути в контексті загальноміської політики. І, незважаючи на право власності на землю, що завгодно будувати на цій землі – це неправильна позиція. Я би просив тут знайти порозуміння, а якщо ні – то тоді хай суд визначить наше право впливати на ці речі. Якщо це настільки дискусійне питання. Але в моєму розумінні будь-які будівельні роботи в місті повинні погоджуватися, - зауважив Владислав Атрошенко.

Також він доручив більш активно наповнювати практичними діями роботу над створенням дизайн-коду і бренд-буку Чернігова як міста, яке розвиває туризм.

Нагадаємо, що в Чернігові мають намір посилювати промоцію міста для залучення більшої кількості туристів. Збільшення в’їзного туризму розглядається як напрямок, який має сприяти розвитку економічної активності в Чернігові.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає