П'ятниця, 29 березня 2024, 07:53
Повна версія сайту
;

Водія, що збив на смерть 35-річного чоловіка, засуджено до 5 років ув'язнення

09:40 26.09.2019    Коментарі  
 

Чернігівським апеляційним судом нещодавно задоволено апеляційну скаргу прокурора, в якій вимагав скасувати вирок Козелецького районного суду Чернігівської області в частині призначеного покарання.

З’ясовано, що вироком місцевого суду від 12.02.2019 обвинуваченого засуджено за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть особи (ч. 2 ст. 286 КК України). У вересні 2018 року він, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на пішохода, який рухався у попутному напрямку, від чого чоловік помер на місці пригоди.

У суді апеляційної інстанції прокурор зазначив: «П’ятеро дітей залишилося без батька, який пішов з життя у віці 35 років. Проте після вчиненого кримінального правопорушення, обвинувачений жодних збитків потерпілим не відшкодував. На час вчинення кримінального правопорушення він знаходився у стані алкогольного сп’яніння, що являється обтяжуючою обставиною. Його щире каяття у вчиненому носить формальний характер та не підтверджено матеріалами кримінального провадження».

Відтак, Чернігівський апеляційний суд скасував вирок Козелецького районного суду Чернігівської області, призначивши винуватцю дорожньо-транспортної пригоди 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Вирок набрав законної сили з моменту його проголошення.


Автор: Прес-служба прокуратури Чернігівської області
Коментарів ще немає