Середа, 17 квітня 2024, 00:24
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині пройшов фестиваль "Седнівська осінь"

08:38 30.09.2019    Коментарі  
 

В древнє містечко над Сновом знову прийшла «Седнівська осінь». І принесла із собою теплу атмосферу зустрічей із прекрасним Всеукраїнським творчим форумом – літературно-мистецьким фестивалем «Седнівська осінь», що ось уже багато років вітає своїх учасників на берегах живописного Снову різноманітними талантами та гостинністю.

28 вересня у Седневі вчергове зібралися музиканти, співаки, письменники, художники, кіномитці, народні майстри не лише з Придесення, але й з інших регіонів України. Разом з ними на свято завітала й офіційна делегація у складі з першим заступником голови обласної ради Валентином Мельничуком, в.о. очільника обласної держадміністрації Наталією Романовою, народним депутатом України від Чернігівщини Антоном Поляковим, керівниками та представниками структурних підрозділів обласної та місцевої влади.

Вітаючи учасників свята із початком чергового літературно-мистецького фестивалю, Валентин Мельничук зазначив, що древній Седнів не можливо уявити без славної воїнської доблесті Чернігівського князя Святослава Ярославича, який переміг на околицях містечка численне половецьке військо. Не можна представити Седнів і без давнього, славного козацького роду Лизогубів, вихідці з якого зробили вагомий внесок у розвиток української просвіти та культури.

Перший заступник голови обласної ради висловив упевненість, що у цьому древньому містечку і надалі лунатимуть поезії та пісні, звучатиме музика, писатимуться прекрасні мистецькі твори, а талант митців завжди приноситиме справжню насолоду всім учасникам і гостям «Седнівської осені».

Цього ж дня представники з різних куточків Чернігівщини та інших регіонів України представили присутнім вироби, створені народними майстрами, а також влаштовувати невеликі вистави, розважальні програми. Біля садиби Лизогубів в численних наметах гості свята мали змогу придбати вироби народних майстрів, покуштувати седнівський мед та інші ласощі.

Учасники свята оглянули виставкові експозиції територіальних громад, установ та організацій Чернігівського та сусідніх районів, відвідали «Містечко майстрів», «Алею художників», ознайомилися із творчістю представників мистецтва і культури.

Завершився фестиваль концертною програмою творчих колективів району та області, а також містичною анімаційною екскурсію «Нічні легенди Седнева».


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає