П'ятниця, 19 квітня 2024, 14:36
Повна версія сайту
;

Сьогодні – останній день голосування за проекти Бюджету участі-2019

10:32 30.09.2019    Коментарі  
 

Сьогодні – останній день голосування за проекти Бюджету участі (Громадського бюджету), які подані в цьому році і будуть реалізовані в наступному.

Онлайн-голосування триватиме до кінця доби 30 вересня. Воно відбувається на загальноукраїнській інтернет-платформі «Громадський проект». Ідентифікація голосуючого як жителя міста Чернігова проводиться через ID-банкінг або через ЕЦП.

Також сьогодні ще працюють пункти для голосування, де зробити це можна за паспортом.

Станом на 9 годину 20 хвилин 30 вересня серед великих проектів лідирують №4 (Центр дозвілля та відпочинку осіб з інвалідністю та людей поважного віку, 2077 голосів) і №41 (Реконструкція спортивного майданчику, 1833 голоси).

Серед малих проектів найбільше голосів на цей час чернігівці віддали за №93 (Мобільний пункт харчування бездомних та малозабезпечених осіб м.Чернігова – 1305 голосів), №11 (Культурно-просвітницький центр для вразливих верств населення "Наша сила в єдності" – 1022 голоси),  №91 (Чіпування домашніх та безпритульних тварин. Крок до гуманності. Крок до відповідальності. – 1068 голосів).

Загалом переможцями голосування стануть стільки проектів з найбільшою кількістю голосів, на скільки вистачить суми коштів, яка дорівнює 1% планових доходів міського бюджету на поточний рік. Зараз це близько 20 млн грн, з яких 15% (порядку 3 млн грн) передбачена на виконання малих проектів і решта (порядку 17 млн грн) – на виконання великих.  Тобто, за приблизними підрахунками, «пройти» мають 11-13 малих проектів з найбільшою кількістю голосів і стільки ж великих.

Разом з тим, навіть без перемоги велика кількість голосів чернігівців, відданих за проект, свідчитиме всім про важливість ідеї, підтримку її громадськістю і доцільність її втілення.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає