П'ятниця, 26 квітня 2024, 15:20
Повна версія сайту
;

У Чернігові у суді завершили розгляд аудіо- та відеодоказів у справі про вбивство подружжя Зубенків

16:46 01.10.2019    Коментарі  
 

Слухали запис розмови обвинуваченої в ізоляторі тимчасового тримання та дивилися відео, на якому обвинувачений спілкується з оперативником. У Деснянському районному суді Чернігова завершили розгляд аудіо- та відеодоказів у справі про вбивство подружжя Зубенків із Києва. Нагадаємо, сталося це у червні 2017 року в селі Шаповалівка Борзнянського району. На сьогоднішньому судовому засіданні побувала Олександра Денисенко, подробиці – далі.

Аудіозапис розмови Ніни Попівки, яка на той момент була в ізоляторі тимчасового тримання, слухали сьогодні у Деснянському районному суді Чернігова. Про те, що її записують, жінка не знала. Прокурор Віталій Бережняк пояснює: тоді прийняли рішення проводити саме такі негласні слідчі дії. Каже: із цієї розмови зрозуміло, що обвинувачена знає всі подробиці злочину.

«Вона знала, що у подружжя були гроші, які вони збирали на квартиру. Але кількість самих грошей вона не знала, тому що після того, як вони побували в квартирі, гроші залишилися у сумці Гордієнка».

Ніну Попівку та Ігоря Гордієнка затримали у червні 2017 року після того, як на покинутій фермі у селі Шаповалівка Борзнянського району знайшли закопаними тіла Ольги та Віталія Зубенків із Києва. Гордієнко, який називав себе цілителем, винаймав у Попівки житло, там приймав людей. За версією слідства, Зубенки звернулися до них по допомогу, бо не могли мати дітей. Під час одного з сеансів їх убили та обікрали, крім цього, взявши ключі, поїхали до їхньої київської квартири. Чоловіку інкримінують вбивство з корисливих мотивів, жінці – пособництво. Він свою провину визнає, вона – ні. Цього дня суд завершує розгляд аудіо- та відеодоказів у справі. Останнім дивляться запис, на якому Гордієнко спілкується з оперативником. Розповідає, як убивав Ольгу.

«Скільки разів бив шилом? – Двічі або тричі, не пам’ятаю вже. – Куди бив? – У серце. – Шило теж було при собі? – Так. – Тобто ти підготувався до цього? – Так».

На наступне засідання прокурор просить викликати свідка – таксиста, який возив Зубенків із Києва до Шаповалівки. До цього йому сім разів надсилали повістки, які він жодного разу не отримав.

Віталій Бережняк – прокурор прокуратури області: «Я прошу ще раз поновити виклик відносно нього. Зі своєї сторони я надам відповідне доручення щодо встановлення його. Можливо, місце проживання змінилося у вказаної особи».

Захисники обвинувачених проти цього свідка не заперечують.

Андрій Царенко – адвокат обвинуваченого: «Враховуючи те, що всі докази зі сторони обвинувачення досліджені, крім даного свідка. І сторона обвинувачення наполягає на його виклику. Крім цього, і Гордієнко також в приватній розмові зазначав, що хоче почути допит цього свідка, оскільки є до нього певні запитання».

Також наступного разу планують розглянути речові докази.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає