Субота, 20 квітня 2024, 01:07
Повна версія сайту
;

В Україні стартувала призовна кампанія: як пройшов перший день призову у Чернігові

09:09 02.10.2019    Коментарі  
 

Три призовника на строкову військову службу сьогодні пройшли медичне обстеження в обласному військкоматі. Відсьогодні в Україні стартувала призовна кампанія. Про це UA: Чернігів сказав заступник обласного військового комісара Сергій Шатило. У Чернігівській області призвати цьогоріч планують 461 строковика віком від 20 до 27 років. Як пройшов перший день призову, бачила Дар’я Янушкевич.

Збірний пункт обласного військкомату. 11-ранку. Призовник Дмитро Білоус проходить медичне обстеження у психіатра. Каже, йти до армії бажання не має.

«Трохи лякає, бо рік в армії. А потім повертаєшся з армії - ні роботи, нічого нема, і не знаєш, що робити далі. І треба буде щось думати».

За освітою 23-річний Дмитро Білоус - інженер-метролог. Зараз безробітний.

«Зараз не хочуть брати на роботу, бо я призовного віку, і мене не хочуть оформляти на роботу. А потім ти відслужив, і можеш спокійно працювати».

Лікар-психіатр Володимир Брезме розповідає, на що звертає увагу під час бесіди з призовниками.

«Як він орієнтується в собі і суспільстві, здорова чи нездорова психіка. Бо в армії робота зі зброєю, а пускати людей з нездоровою психікою небезпечно».

У сусідньому кабінеті призовників оглядає лікар-стоматолог.

«Спочатку оглядаємо стан зубів, стан слизової оболонки, стан пародонту. Це важливо для придатності чи непридатності юнака для військової служби. І оцінюємо загальний стоматологічний стан щелепно-лицьової системи».

Цієї осені на Чернігівщині на службу мають призвати 461 строковика.

Сергій Шатило, заступник обласного військового комісара: «250 осіб до ЗСУ, решта в інші військові формування. 133  - Національна гвардія і по 39 осіб  - Державна прикордонна служба і Державна служба транспорту. На сьогоднішній день через обласну комісію вже пройшло більшість юнаків, які підлягають відправці».

Призовна кампанія розпочалася 1 жовтня і триватиме до 30 грудня, сказав Сергій Шатило.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає