П'ятниця, 29 березня 2024, 17:54
Повна версія сайту
;

До кінця року в Чернігові буде вже 26 майданчиків з новими контейнерами для сміття

10:46 03.10.2019    Коментарі  
 

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 3 жовтня ухвалив рішення про передачу шести новозбудованих контейнерних майданчиків у господарське відання КП «АТП-2528». Ідеться про сучасні сміттєві майданчики з напівзаглибленими контейнерами, які будуються в Чернігові для запровадження в місті нової системи збирання та вивезення твердих побутових відходів.

Шість переданих цього разу майданчиків – по вул.Генерала Пухова, 150, 152, Генерала Бєлова, 18, 21, 37 і вул.1 Травня, 155.

А загалом, як проінформували в управлінні ЖКГ міської ради, у Чернігові вже повністю зроблені 13 таких контейнерних майданчиків.

Окрім того, ще 2 «на підході», будівельні роботи там завершують. Усього ж до кінця цього року зроблять по місту 26 майданчиків з сумарно 88 напівзаглибленими контейнерами.

Як ми вже розповідали раніше, кожен такий контейнер вміщає 3 кубометри сміття. Отвір контейнера розроблений за барабанним принципом, у середину залізти не можливо і неприємний запах не проходить назовні. Сміття вивозить спеціальний сміттєвоз КП «АТП-2528», який за допомогою крана-маніпулятора виймає внутрішній бак та потім встановлює чистий. Кожен такий сміттєвий контейнер оснастять автоматичним оповіщенням про рівень наповнення.

Нова система збору відходів як більш раціональна поступово замінятиме в Чернігові систему сміттєпроводів і контейнерів у під'їздах, а також систему майданчиків з великою кількісю невеликих наземних контейнерів, які викликають багато нарікань. Поступово новими майданчиками з сучасними заглибленими в землю контейнерами, які акуратно вписуються у дворовий простір і максимально ізолюють сміття від розкидання та розповсюдження запахів, обладнають усе місто. Це відбудеться за кілька років. Наступними мікрорайонами, у встановлять ці контейнери, будуть також Масани і мікрорайон Красного мосту.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає