П'ятниця, 26 квітня 2024, 06:05
Повна версія сайту
;

У Чернігові створено 112 ОСББ

10:06 07.10.2019    Коментарі  
 

На сьогодні в Чернігові створені 112 ОСББ, які обслуговують 116 будинків. Це 6% від усього багатоквартирного житлового фонду міста. Такі цифри названі у звіті керівника міського управління ЖКГ Ярослава Куца на щотижневій розширеній нараді.

Загалом же в житловому фонді Чернігова станом на 1 жовтня налічується 2018 багатоквартирних будинків. Ще рік тому їх обліковувалося суттєво більше, але у зв’язку з новаціями законодавства 86 одноповерхових будинків були списані з балансу комунальних підприємств і переведені на самообслуговування, як інший приватний сектор.

У 188-и багатоквартирних будинках співвласники своїми рішеннями самостійно визначили управителів. У решті 1429-и будинках управителі визначені відповідно до проведеного конкурсу. І решта 289 будинків – ще не визначилися з формою управління і наразі працюють з підприємствами, які надають послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

При цьому слід зазначити, що співвласники багатоквартирних будинків, яким управитель був призначений на конкурсних засадах, не позбавлені права в будь-який час прийняти рішення та обрати нового  управителя або створити ОСББ.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає