Четвер, 18 квітня 2024, 10:11
Повна версія сайту
;

До кінця цього місяця вулицю Героїв Чорнобиля обіцяють відкрити для проїзду

16:24 07.10.2019    Коментарі  
 

Вулицю Героїв Чорнобиля мають відкрити для проїзду в кінці жовтня. Зараз на ній вже активно працюють дорожники, які завершують влаштування основи під асфальтне покриття.

Як ми вже показували в попередніх репортажах, під проїжджою частиною вздовж цієї вулиці протягом літа замінили підземні інженерні комунікації. А саме, паралельно зі старими проклали нові труби водогону і каналізації, плюс замінені колодязі, камери, вся запірна арматура. Також частково зроблений ремонт дощової каналізації, прокладеної в середині 1980-х.

Тепер на цій вулиці будівельна техніка возить, розрівнює і трамбує пісок та щебінь.

Про обсяги і строки дорожніх робіт проінформував Олександр Харчук - керівник ТОВ «ШБУ 14», яке є підрядником робіт.

Капремонт вул.Героїв Чорнобиля довжиною півтора кілометри. Нам потрібно відновити дорожнє покриття. Робота непроста, бо копали на глибину більше трьох метрів і засипали річковим піском, який важко ущільнюється. Його треба було ущільнити до потрібних параметрів, після цього насипати додатковий піщаний шар 20 сантиметрів в основу дороги. На нього покласти геотекстильну тканину для уникнення перемішування щебеню з піском. Після цього потрібно вкласти 15 см щебеневої суміші, 20 см великозернистого щебеню, розлив емульсії (1,5 л на 1 м2), 10 см нижній шар з великозернистої асфальтобетонної суміші і 5 см верхній. Така конструкція дорожнього одягу – не слабка, але й навантаження на цій дорозі велике, - розповів він. - Будівництво проводиться у 2 етапи. Перший – це влаштування всього з нижнім шаром асфальтобетонного покриття включно. Треба буде покласти 2,5 тисячі тонн асфальтобетону. У цьому році наша задача – забезпечити проїзд по цій вулиці. Другий етап робіт – на наступний рік. Це верхній фінальний шар асфальту плюс тротуари. Окрім того, проектом передбачені всі з’їзди. Світлофорні об’єкти будуть на перехресті з вул.Алексєєва і з вул.Мстиславською. Освітлені пішохідні переходи, 5 автобусних і тролейбусних зупинок, розмітка, озеленення і все, що необхідно.

Як повідомив Олександр Харчук, з робіт, запланованих на цей рік, дорожники на сьогодні виконали третину. Поклали все включно з нижнім шаром щебеню на ділянці від пр. Миру до вул. Алексєєва. Залишилося укласти щебенем ще близько 850 метрів. Але піщаний і нижній щебеневий шари там вже вкладені.

Термін закінчення робіт визначений у нас до 1 листопада. Я думаю, ми вкладемося. Ми всі розуміємо, що ця вулиця дуже важлива для міста і треба забезпечити проїзд, - уточнив він.

Кількість працівників на об’єкті міняється в залежності від потреб, але робота йде постійно.

- Сьогодні нам треба покласти ще 1,5 км бордюрного каменю (750 метрів з двох сторін). Складність у тому, що біля кожного двору (а вони через кожні 10 метрів, бо тут приватний сектор) бордюр треба понижувати, а для цього – різати. І це трудозатратно. Тому працюють дві бригади, працюють подовжений день, організовується робота і у вихідні. Адже вже холоди йдуть. Згідно з нормами, у нашій третій кліматичній зоні дорожно-будівельні роботи припиняються в кінці жовтня, - додав Олександр Харчук.

Кошторисна вартість робіт, запланованих на цей рік - 33 мільйони гривень.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає