Четвер, 28 березня 2024, 21:48
Повна версія сайту
;

В центрі Чернігова з’явиться близько сотні капканів – правозахисники проведуть акцію на підтримку українських політичних ув’язнених

08:46 09.10.2019    Коментарі  
 

10 жовтня на перехресті проспекту Миру та вул. Київська, біля ТРЦ «Мегацентр» буде встановлена інсталяція з 86-ти штучних великих капканів, що відповідає кількості арештованих російською владою політв’язнів. Посередині інсталяції буде розташований інформаційний стенд, на якому пояснюватиметься мета акції і буде розміщена інформація про політв’язнів.

Також працюватиме інформаційний намет, у якому чернігівці можуть отримати спеціально створену до акції тематичну газету з інформацією та історіями політв’язнів. Активісти глобальної акції #SaveOlegSentsov запропонують усім бажаючим написати листа чи підписати листівку для в’язнів Кремля, яка після туру буде передана кожному адресату.

Чернігів – десяте місто у регіональному турі на підтримку українських політичних ув’язнених та військовополонених “В’ЯЗНІ КРЕМЛЯ”. Організатори і партнери акції: правозахисні організації (Центр прав людини ZMINA, Кримська правозахисна група, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Центр громадянських свобод, Крим-SOS), кампанія #SaveOlegSentsov, Об’єднання родичів політв’язнів Кремля. Метою акції є привернення уваги громадськості до українських політичних в’язнів, яких утримує російська влада, у тому числі кримських татар. Однією з головних ідей проведення акцій є підтримка самих політв’язнів та їхніх родичів і прояв солідарності.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає