Субота, 20 квітня 2024, 08:21
Повна версія сайту
;

«Укрпошта» оскаржуватиме рішення суду, який визнав закриття стаціонарних поштових відділень на Чернігівщині протиправним

08:52 09.10.2019    Коментарі  
 

Рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, який визнав протиправним закриття стаціонарних поштових відділень на Чернігівщині, «Укрпошта» буде оскаржувати у Касаційному суді. Про це UA: Чернігів сказав генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

«Обов’язково будемо. Щодо позову, я думаю, що здоровий глузд варто захищати, а з дитячою хворобою популізму варто боротись».

Рішення, згідно з яким «Укрпошта» має відновити в селах роботу закритих поштових відділень, апеляційний суд виніс 30 вересня. Його повний текст з’явився нині. Щоб оскаржити рішення суду «Укрпошта» має 30 днів. Про це Суспільному сказала прес-секретарка суду Ольга Цвіль.

«Згідно з законом «Про поштовий зв’язок» усі користувачі мають рівні права на користування послугами поштового зв’язку на всій території України. Таким чином, дискримінували права тих, хто проживає у селах з населенням менше двох тисяч осіб. Окрім того, дискримінували тих, хто приїздить у такі села, хто комунікує з мешканцями таких сіл. Наказ міністерства за №442 «Про затвердження плану стратегічного розвитку АТ «Укрпошта» визнається протиправним і нечинним. Зобов’язується Міністерство інфраструктури вчинити дії спрямовані на відновлення роботи стаціонарних відділень».

Апеляційний суд підтвердив рішення суду першої інстанції. Позов –  визнати закриття стаціонарних поштових відділень на Чернігівщині протиправним – подавала у березні цього року Громадського організація «Оновлення». Її очолює Сергій Коровченко – екс-кандидат у нардепи за 210 округом на дочасних виборах до Верховної Ради.

«Наказ Міністерства інфраструктури, який має назву «Про стратегічний план розвитку «Укрпошти» він суперечив Конституції – у нас фактично відбувалась дискримінація за місцем  проживання наших громадян. Вони повинні починати виконувати рішення суду щодо відновлення стаціонарних поштових відділень, якщо вони цього не зроблять, то це є підставою до притягнення до кримінальної відповідальності».

Нагадаємо, стаціонарні поштові відділення в області почали закривати минулого літа. Під скорочення потрапили всі відділення у населених пунктах, де проживає менш ніж 2 тисячі людей. Їх тепер обслуговують пересувні відділення. Чернігівщина стала першою областю, де впровадили пілотний проект «Укрпошти».

Відео UA: Чернігів


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає