П'ятниця, 19 квітня 2024, 14:02
Повна версія сайту
;

Атрошенко висловився "за" сезонні ринки

11:42 09.10.2019    Коментарі  
 

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко неодноразово публічно наголошував: стихійної торгівлі на вулицях у сучасному місті бути не повинно. Про те, як цей принцип запроваджується на практиці і чи потрібні в Чернігові додаткові майданчики для сезонної торгівлі з машин, говорилося на розширеній міській нараді вчора, 8 жовтня.

Під час звіту про результати роботи у 2019 році начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Хрустицький повідомив, що робота щодо виявлення фактів незаконного розміщення об’єктів торгівлі проводиться постійно. За вагомі порушення загалом складено 64 протоколи. Крім того, проводяться рейди з метою перевірки дотримання трудового законодавства на об’єктах торгівлі (оформлення працівників, дотримання ліцензійного законодавства). Цього року під час таких заходів перевірено 152 торгових об’єкти (підземний перехід біля «України», підземний перехід «Акваріум», "Кебаб", місця продажу кави, штучних квітів). Виявлено 28 неоформлених працівників, на яких складено відповідні протоколи.

Найбільш зухвалі локації несанкціонованої торгівлі ми прибрали з міста. Зокрема, торговий ряд і так звану «дорогу життя» біля Храму всіх святих Чернігівських, а також масову стихійну торгівлю біля Привокзального ринку. Але, оскільки сьогодні економічна ситуація дійсно не найкраща в країні, і стан життя людей не покращується, то тимчасово ми все ж таки «закриваємо очі» на окремі локації такої торгівлі. Наприклад, по вул. Рокоссовського за піцерією «Марконі», де незаконно продають з землі. Хоча скарги на це теж є, - сказав міський голова. Він уточнив, що скарги - на використання прилеглого палісаднику в якості того, що люди біля своїх будинків і місць відпочинку з дітьми бачити б не хотіли.

Разом з тим, на "Шерстянці" за підземним переходом, де теж була несанкціонована торгівля, місто все ж таки буде пропонувати місце для продажу домашньої продукції на організованому ринку з іншого боку переходу.

Крім того, КП «Муніципальна варта» та «Паркування та ринок» доручено в осінній період більше контролювати ринки вихідного дня. До прикладу, ті місця, де з машин продають овочі, фрукти та бахчеві. На думку міського голови, такі ринки-майданчики недаремно є майже в усіх містах - вони і справді для сезонної продукції доречні. Але такий продаж має бути "в міру". 

Робити хаос у цій торгівлі – це не правильно, і тут повинна бути спільна відповідальність. Треба розуміти скільки таких торгуючих, та на яких вони локаціях по місту, і щоб не було цього надто багато, – вважає мер.- Разом з тим, якщо є прояви зухвалої поведінки і «закон не писаний» - треба поводити себе так, щоб люди розуміли що в місті є влада. Всім від цього буде тільки краще.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає