Четвер, 28 березня 2024, 13:53
Повна версія сайту
;

Винуватця смертельної ДТП з двома загиблими засуджено до 6 років ув'язнення

15:55 09.10.2019    Коментарі  
 

Прокуратурою Чернігівської області підтримано обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

Ця смертельна дорожньо-транспортна пригода сталася 31 липня 2017 року на автодорозі «Київ-Чернігів-Нові Яриловичі» за декілька кілометрів від села Сираї у Козелецькому районі.

Водій автомобіля «ЗАЗ-TF698K»  разом з трьома пасажирами поверталися з м. Москва. Водій був тверезий, проте неправильно оцінив дорожню обстановку, змінив напрямок свого руху, в результаті чого не впорався з керуванням. Вказане  призвело до заносу та виїзду на смугу зустрічного руху, де відбулося зіткнення з автомобілем «ГАЗ-33021».

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди два пасажири автомобіля«ЗАЗ-TF698K» загинули на місці події.  Водій та інший пасажир отримали тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості за ознакою тривалого розладу здоров’я.

У судовому засіданні прокурором надані беззаперечні докази винуватості обвинуваченого у смертельній ДТП. Відтак, вироком Козелецького районного суду чоловіка засуджено до 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Обвинуваченого взято під варту в залі суду.


Автор: Прес-служба прокуратури Чернігівської області
Коментарів ще немає