Субота, 20 квітня 2024, 14:55
Повна версія сайту
;

Упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 3 пожежі

12:32 10.10.2019    Коментарі  
 

За минулу добу підрозділи У ДСНС України у Чернігівській області 3 рази залучались до ліквідації пожеж, 2 з яких виникли у житловому секторі громадян та 1 в природних екологічних системах. Причинами загорянь послужило: у 2 випадках - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей і димарів, у 1 випадку - необережне поводження з вогнем.

Вогнем пошкоджено 2 житлові будинки на території Прилуцького та Чернігівського районів.

Незважаючи на чисельні заклики рятувальників через наявні засоби масової інформації та під час проведення профілактичних відпрацювань населених пунктів, ситуація з пожежами на Чернігівщині залишається напруженою. З початку року в області зареєстровано 2828 пожеж, що на 60,4% більше ніж за аналогічний період минулого року. Внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинуло 65 осіб, ще 28 отримали травми. Це вказує на те, що громадяни порушують вимоги правил пожежної безпеки, зокрема допускають необережність у поводженні з вогнем, не слідкують за справністю опалювальних печей і димарів, електромереж, газового господарства, а також не приділяють належної уваги вихованню у дітей навичок безпечної поведінки. Такий стан справ і призводить до виникнення пожеж, травмування та загибелі людей, а найстрашніше дітей на них.

Рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області звертаються до мешканців та гостей Чернігівщини з проханням суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Щоб уникнути пожежі та нещасних випадків, будьте обережні при поводжені з вогнем, слідкуйте за справністю печей і димарів, електромереж та електронагрівальних приладів, не залишайте дітей без нагляду! Пам'ятайте, що Ваше та життя тих хто поруч залежить лише від Вас самих!


Автор: УДСНС у Чернігівській області
Коментарів ще немає