П'ятниця, 19 квітня 2024, 15:54
Повна версія сайту
;

Виконком вніс зміни до Програми розвитку електричного транспорту Чернігова

11:48 16.10.2019    Коментарі  
 

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради сьогодні, 16 жовтня, погодив зміни та доповнення до Програми розвитку електричного транспорту м. Чернігова на 2018-2022 роки. Ця міська Програма затверджена з метою сталого функціонування електротранспорту та подальшого його розвитку. Відповідно до неї на 2019 рік передбачено фінансування з міського бюджету податку на додану вартість за нові тролейбуси, придбані в рамках міжнародної фінансової угоди з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ), а також співфінансування закупівлі нових електробусів.

Як повідомив начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міськради Олександр Рижий, враховуючи довготривалість процедур спільного з ЄІБ проекту та впровадження пільгового періоду (2 роки) постала необхідність оновити строки виплат податку на додану вартість за нові тролейбуси та тіла кредиту.  

Окрім цього у 2019 році не було виконано запланований об’єм робіт з реконструкції тролейбусної інфраструктури, внаслідок чого стан кабельного господарства, обладнання тягових підстанцій та контактної мережі на старих ділянках залишається критично поганим.

З метою залучення коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) для капітального ремонту, реконструкції тролейбусної інфраструктури було розроблено інвестиційний проект «Капітальний ремонт тролейбусної мережі в м. Чернігові», який посів 16-18 місце у загальному рейтинговому списку проектів по Чернігівській області, які можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР у 2020 році. У разі отримання фінансування, відповідні кошти повинні бути передбачені у Програмі.

Він також зазначив, що даним проектом рішення пропонується здійснити перерозподіл та коригування видатків. Зокрема, на три роки (2020-2022) передбачається по 30 млн грн на придбання 6 одиниць тролейбусів щорічно за рахунок міського бюджету.

Крім того, до Програми додається пункт - «Реконструкція тягових підстанцій». Відповідно на це передбачаються видатки по 20 млн грн на три наступні роки, які необхідні для повної заміни обладнання 3-х тягових підстанцій КП «ЧТУ» міської ради.

На 2020 рік також переносяться видатки на розробку транспортної моделі, на придбання спецавтотранспорту для КП «ЧТУ» та на капітальний ремонт виробничих будівель КП «ЧТУ».

Всі ці внесені зміни та доповнення будуть затверджуватися депутатами Чернігівської міської ради на найближчому пленарному засіданні.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає