Четвер, 28 березня 2024, 21:36
Повна версія сайту
;

Чернігів витратить 50 мільйонів гривень на ремонт туалетів у школах

08:50 17.10.2019    Коментарі  
 

У Чернігові вперше розробили Програму поліпшення гігієнічних умов у закладах освіти. Відповідний проєкт рішення розглянув та погодив виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня.

Міська Програма максимально враховує права дитини, її потреби та інтереси, на практиці реалізуючи принцип дитиноцентризму. Також дасть змогу підвищити комфортність перебування учнів та вихованців у закладах освіти, враховуючи умови для дітей з особливими освітніми потребами.

Загалом у закладах загальної середньої освіти Чернігова облаштовані 327 санвузлів, у закладах дошкільної освіти – 628. Середній термін їх експлуатації складає 40 років. За цей час здійснювалися лише їх поточні ремонти, що передбачали оздоблювальні роботи та часткову заміну сантехнічного обладнання. Зазначене призвело до ситуації, коли 68% санвузлів закладів дошкільної освіти та 65% шкільних туалетів потребують капітального ремонту.

На сьогодні обладнання санвузлів, система водовідведення та водопостачання мають критичний рівень фізичного та морального зносу, що створює аварійні ситуації та призводить до нераціонального використання води. В туалетних кімнатах необхідно замінити дерев’яні вікна, щоб не було протягів та відтоку тепла в осінньо-зимовий період, а також систему витяжної вентиляції. Крім того, 68% шкільних санвузлів не облаштовані окремими кабінами з дверцятами, а така ситуація відволікає дитину від освітнього процесу, провокує різні захворювання, може формувати комплекси та психологічні розлади.

Тож доцільність прийняття даної Програми обумовлена турботою про здоров'я дітей та створенням умов для організації повноцінного і якісного їхнього розвитку. Діятиме вона до 2023 року. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми - 50 млн грн. Протягом наступних чотирьох років на зазначені цілі спрямовуватимуть по 12,5 млн грн.

Надалі Програма поліпшення гігієнічних умов у закладах освіти м. Чернігова на 2019-2023 роки пропонуватиметься на розгляд Чернігівської міської ради.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає