Середа, 24 квітня 2024, 04:00
Повна версія сайту
;

З підвалу чернігівської багатоповерхівки вилучили реактивну протитанкову гранату

12:07 18.10.2019    Коментарі  
 

На боєприпас натрапила жителька цього будинку, коли спустилася у господарських справах до підвалу. На місце небезпечної знахідки прибули фахівці вибухотехнічної служби та слідчо-оперативна група.

Поліцейські дійсно знайшли у підвалі постріл від радянської реактивної протитанкової гранати РПГ-22 у розібраному стані.

Фахівці ідентифікували гранату як учбову, але відзначили чіткі грамотні дії жінки, яка знайшла боєприпас. Якби граната була бойовою, могли б серйозно постраждати жителі будинку, бо вона призначена пробивати 40 сантиметрів танкової броні.

Поліція вилучила гранату і направила її на експертизу. Правоохоронці встановлюють звідки граната з’явилася у підвалі багатоповерхівки. 

Поліція звертається до громадян із закликом в разі виявлення вибухонебезпечних предметів не брати їх у руки, не переміщати, а унеможливити доступ до боєприпасів сторонніх осіб і негайно викликати правоохоронців.

Нагадуємо, до кінця жовтня в Україні триває місячник добровільної здачі зброї. В рамках операції громадяни можуть здати зброю, боєприпаси та вибухівку, які знайшли або вона зберігається у них незаконно. В разі добровільної здачі у громадян є можливість уникнути кримінальної відповідальності.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає