П'ятниця, 29 березня 2024, 12:50
Повна версія сайту
;

Гончарук прокоментував закриття найбільшої тютюнової фабрики у Прилуках

13:19 21.10.2019    Коментарі  
 

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що на цьому тижні уряд планує зустрітися з представниками тютюнової фабрики Прилук і знайти з ними спільну мову. Про це він заявив сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Відповідаючи на питання журналіста як Прем’єр-міністр оцінює закриття найбільшої тютюнової фабрики у прилуках, і як уряд буде на це реагувати, Гончарук відповів:

"Тютюнові компанії є одним із найбільших платників податків в Україні. Тому, ми звичайно уважно стежимо за тим, що там відбувається. На цьому тижні ми плануємо провести з ними зустріч, для того, щоби пояснити позицію уряду і знайти спільну мову з ними. Нам дуже важливо, щоб не лише вони, а й будь-який бізнес бачив, що ми не будемо стояти на боці лобістів якихось окремих інтересів", - сказав Гончарук.

За його словами, правка яка стала підставою для виникнення занепокоєння у тютюнових компаніях була подана народним депутатом, а не урядом.

"Та правка, яка стала підставою для виникнення занепокоєння у табачних компаній, вона була подана не урядом, а народним депутатом. Ми з повагою ставимося до кожного нардепа, також з ним прокомунікували і я думаю на цьому тижні знайдемо вихід з даної ситуації", - сказав Гончарук.

За попередньою інформацією ЗМІ, 11 жовтня тютюнова фабрика у Прилуках, яка входить до міжнародної групи команій British American Tobacco, призупинила своє виробництво. У British American Tobacco наголосили, що поправки до ухваленого Верховною Радою законопроєкту №1049 роблять тютюнове виробництво в Україні нерентабельним. Фабрика повинна була або скоротити виробництво і працівників, або ж зовсім припинити працювати.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає