П'ятниця, 29 березня 2024, 14:16
Повна версія сайту
;

У Чернігові планується будівництво соціального житла для молодих фахівців

13:10 22.10.2019    Коментарі  
 

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на розширеній нараді у міській раді сьогодні, 22 жовтня, наголосив на тому, що місто повинно окремо розглянути напрямок щодо стимулювання залучення молодих спеціалістів у різних галузях. А саме: будівництва гуртожитків для молодих фахівців. Це питання потрібно вирішити до середини листопада, вважає міський голова.

Ми вже торкнулися цієї проблематики в системі житлово-комунального господарства, з причини того, що в окремих ЖЕКах є професії з вакансіями. Тобто 30% штату підприємств у нас незаповнені. Така сама проблема є і у КП «Тролейбусне управління», а також в інших галузях: медицині, освіті. Нам потрібно дивитися на цей напрямок. І, можливо, відпрацювати цю позицію з тим, щоб вийти на розуміння собівартості закупівлі недорогого житла. До прикладу, 8 тис. грн за квадратний метр. Для цього треба буде поспілкуватися з будівельниками. І тоді ми визначимо кількість коштів, необхідних для такого соціального житла, кількість квартир, і як ми їх будемо розподіляти, - сказав Владислав Атрошенко.

Раніше міський голова давав доручення відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради щодо визначення кількості вільних соціальних кімнат або квартир. Їх наразі у місті – вісім. Такої кількості недостатньо для вирішення подібного питання, зазначив Владислав Атрошенко. Тому фінансовому управлінню міської ради, а також своєму профільному заступнику він доручив вивчити питання щодо орієнтовної вартості будівництва соціального житла для молодих спеціалістів та напрацювати відповідний проект рішення міської ради.  


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає