Четвер, 28 березня 2024, 12:27
Повна версія сайту
;

Апеляція Антикорсуду вирішила взяти Микитася під варту і значно збільшила заставу

08:46 23.10.2019    Коментарі  
 

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду вирішила змінити запобіжний захід для колишнього народного депутата від Чернігівщини Максима Микитася, який підозрюється в організації корупційної схеми з квартирами для Нацгвардії на 80 млн грн. Йому обрали тримання під вартою до  14 листопада з альтернативою застави 80 млн грн.  

Микитася взяли під варту одразу в залі суду, повідомляє Центр протидії корупції.

Прокурор САП акцентував, що матеріали “прослушки” свідчать про вплив на свідків та інших фігурантів справи, намагання Микитася перешкоджати розслідуванню, використовуючи свої зв’язки. Однак частина засідання зрештою була в закритому режимі.

За словами прокурора, у розсекречених матеріалах «прослушки» є розмови Микитася з різними людьми про можливість вбивства свідка та одного з підозрюваних в цій справі. При чому Микитась обговорював це декілька разів і з різними людьми.

Нагадаємо, 4 жовтня слідчий суддя ВАКС Сергій Мойсак обрав для Максима Микитася запобіжний захід у вигляді застави в 5,5 млн грн, відмовивши прокурорам брати його під варту. Пізніше у ВАКС пояснили, чому призначили таку суму застави. 

Варто звернути увагу, що тоді суддя ВАКС Сергій Мойсак також вирішив розглядати матеріали “прослушки” у закритому режимі, як того просили адвокати Микитася. Попри заперечення САП.

За законом, закривати частину засідань можна лише в окремих випадках. Наприклад, якщо йдеться про особисті подробиці або такі, що принижують особу.  

Нагадаємо, що Микитася підозрюють в організації схеми з квартирами для Нацгвардії на 82 млн грн.

За словами прокурорів, Микитась давав розпорядження іншим фігурантам — гендиректору «Укрбуду» і його заступнику та безпосередньо зв’язувався з екскомандувачем Нацгвардії під час організації цієї схеми.



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає