Четвер, 25 квітня 2024, 07:54
Повна версія сайту
;

Сьогодні Чернігів вшановує загиблих героїв російсько-української війни. Фоторепортаж

13:35 25.10.2019    Коментарі  
 

У Чернігові сьогодні, 25 жовтня, у сквері ім.М.Попудренка відбулась церемонія покладання квітів до меморіальної стели «Герої не вмирають». Участь у ній взяли керівники міста й області, діти та рідні загиблих героїв, представники державних установ і громадських об’єднань, військовослужбовці, ветерани АТО/ООС, громадськість.

Захід з вшанування загиблих героїв російсько-української війни «Батьківське серце» ініційований військово-цивільною спілкою «Бойове братерство» та громадською організацією «Єдина родина Чернігівщини», та проходить в рамках обласних заходів з нагоди 75-ї річниці вигнання нацистів з України.

Під час заходу було зазначено, що найбільше чернігівців загинуло, воюючи з ворогом в складі 1-ї окремої Гвардійської танкової бригади та 13-го окремого мотопіхотного батальйону під час боїв в районі Луганського аеропорту в серпні 2014 року та під Дебальцевим узимку 2015-го. За весь час російсько-українська війна на Сході забрала життя вже 177 найкращих синів Чернігівщини, 80 дітей нашої області втратили своїх батьків. Згадали й загиблого бійця Національної Гвардії України - старшину Антикова Дмитра Миколайовича, якого місто Ніжин завтра проводжатиме в останню путь.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх, хто загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України під час російсько-української війни в Донецькій та Луганській областях.

Захід «Батьківське серце» продовжився в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм, де учасники долучилися до огляду виставки, присвяченої нашим героям – землякам «Сіверщина – Блокпост Пам’яті». Наразі там проходить церемонія вручення державних нагород (посмертно) та оберегів – іменних кулонів «Батьківське серце» дітям загиблих героїв.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає