Четвер, 18 квітня 2024, 20:35
Повна версія сайту
;

Дітям загиблих героїв із Чернігівщини вручили обереги «Батьківське серце»

08:49 28.10.2019    Коментарі  
 

Громадська спілка «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України» цьогоріч започаткувала всеукраїнський проєкт «Батьківське серце»: іменний пам’ятний кулон у вигляді серця отримують діти, батьки яких загинули в зоні бойових дій на сході України, захищаючи її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Перші обереги вручили два місяці тому в Житомирі. 25 жовтня президент згаданої спілки Павло Жебрівський та її голова Леонід Климчук здійснили почесну місію у Чернігові. Захід підтримали ГО «Єдина родина Чернігівщини» та Чернігівська облдержадміністрація.

Урочистості розпочалися із вшанування пам’яті загиблих героїв. Зокрема, представники органів влади, родин загиблих бійців, військовослужбовці та громадськість поклали квіти до меморіальної стели загиблим учасникам АТО/ООС.

Варто згадати, що найбільше наших земляків загинули, воюючи з ворогом у складі 1-ї окремої Гвардійської танкової бригади та 13-го окремого мотопіхотного батальйону під час боїв у районі Луганського аеропорту в серпні 2014 року та під Дебальцевим узимку 2015-го. За весь час військових дій на сході країни Чернігівщина втратила 177 героїв.

Цими днями у жалобі місто Ніжин, де завтра прощатимуться із загиблим бійцем Нацгвардії України старшиною Дмитром Антиковим.

Пам'ять усіх, хто загинув в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в Донецькій та Луганській областях, учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
Коментарів ще немає