П'ятниця, 19 квітня 2024, 14:37
Повна версія сайту
;

У Сосницькому районі піротехніки знищили артилерійський снаряд калібром 152 мм

08:55 28.10.2019    Коментарі  
 

25 жовтня о 12:40 групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Чернігівській області знищено артилерійський снаряд калібром 152 мм Другої світової війни.

Вибухонебезпечний предмет знайдено 24 жовтня в лісовому масиві неподалік с. Рудня Сосницького району. На нього натрапили місцеві, під час збирання грибів та повідомили  одразу рятувальників.

Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення обласного У ДСНС ідентифікували небезпечну знахідку, як артилерійський снаряд калібром 152 мм. Під час додаткового обстеження прилеглої території інших вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області звертається до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Слід пам'ятати що, ні в якому разі не чіпайте боєприпаси, адже вони і досі несуть загрозу людям, з часом не втрачають своєї смертельної сили і стають ще більш небезпечними під впливом природних явищ. Їх знешкодженням мають займатися лише фахівці - сапери Аварійно-рятувального загону спецпризначення Держслужби України з надзвичайних ситуацій. 


Автор: У ДСНС України у Чернігівській області
Коментарів ще немає