Четвер, 28 березня 2024, 10:35
Повна версія сайту
;

Оперативна інформація щодо ситуації з захворюванням на гепатит у школі Чернігова

12:48 29.10.2019    Коментарі  
 

На сьогодні з діагнозом гепатит «А» госпіталізовано 16 учнів школи №7. У дітей стан середньої важкості, їм надають відповідну допомогу. Також у лікарні з підозрою на гепатит перебуває працівниця шкільної їдальні. Таку інформацію оприлюднили під час ранкової наради у муніціипалітеті 29 жовтня.

Навчання у школі №7 призупинили до кінця тижня. Учнів з класів, де є хворі діти, обстежують.

За словами начальника Управління охорони здоров’я міської ради Владислава Кухаря, на сьогодні вважається, що витоком була працівниця харчоблоку навчального закладу. Вона госпіталізована 18 жовтня, знаходиться на лікуванні у Чернігівській центральній районній лікарні.

Втім, за два дні до цього, за словами директорки КП «Шкільне» Антоніни Радченко, згадана працівниця пройшла медичний огляд, який не показав хвороб чи їх збудників. Більш того, сьогодні всі працівники харчоблоку школи №7 повторно здають аналізи – тепер у приватній клініці.

Як відомо, періодично працівники шкільних їдалень проходять медогляди – огляд лікарями та здачу аналізів – хімічний аналіз крові і на збудників кишкової групи. Як виявилось, цього недостатньо. Відтак за дорученням міської голови запровадять більш ретельну перевірку працівників і додаткові заходи для колективів шкільних їдалень. Для учнів шкіл проведуть додаткову роз’яснювальну роботу, адже гепатит «А», за визначенням лікарів, це хвороба немитих рук.

За пропозицією Управління охорони здоров’я доцільно запровадити для учнів початкових класів процедуру, коли вони всім класом перед їжею миють руки під керівництвом вчительки.

По інших школах наразі випадків захворювання гепатит «А» немає.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає