Четвер, 28 березня 2024, 15:58
Повна версія сайту
;

Підведені підсумки роботи соціально-економічної ради Чернігівщини

12:18 30.10.2019    Коментарі  
 

Тристороння соціально-економічна рада має бути дієвою платформою взаємодії органів влади, роботодавців та профспілок. 

На цьому наголосили учасники вчорашнього засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради та обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення.

На порядку денному — підбиття підсумків роботи ради у І півріччі поточного року, з акцентом на питаннях працевлаштування населення та професійному навчанні й підвищенні кваліфікації кадрів.

Голова правління обласного об’єднання організацій роботодавців Володимир Козир зазначив, що нині на ринку праці не вистачає робітничих кадрів. У свою чергу, роботодавці не проявляють значної активності у пошуку працівників, а навчальні заклади, котрі можуть допомогти, «рухаються за інерцією». Негативно на ситуацію впливає відтік закордон якісних кадрів. Мігрує і місцевий бізнес — основне джерело формування надходжень до бюджету.

Очільник Федерації профспілкових організацій області Ігор Москаленко акцентував на скороченні виробничих потужностей Чернігівщини, що сприяло збільшенню кількості безробітних.

За словами директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, протягом 9 місяців цього року на обліку центрах зайнятості перебували 40,8 тисячі осіб, з яких працевлаштовані 20,3 тисячі. Проводиться спільна робота із роботодавцями щодо пошуку необхідних фахівців. Із позитивного: підготовка фахівців безпосередньо на виробництві, надання ваучерів на навчання особам старше 45 років, активні профорієнтаційні заходи серед молоді тощо.

Втім, працювати ще є над чим. Зокрема, вирішення потребує проблема погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
Коментарів ще немає