Вівторок, 16 квітня 2024, 23:33
Повна версія сайту
;

Чернігівку покусав пес бійцівської породи: вона подала до суду на власників

15:33 30.10.2019    Коментарі  
 

В поліції матеріали про напад собаки на дівчину готують для передачі до суду. Про це сказала речниця міського відділу поліції Наталія Слабеняк. Вночі 14-го жовтня 26-річну дівчину вкусив сусідський собака бійцівської породи. Сталося це у Чернігові на вулиці Льотній. Марія Стронська каже,  їй довелося звертатися до хірурга.  В поліції  на власника собаки склали  протокол. Зі слів Наталії Слабеняк, йому загрожує штраф та конфіскація собаки. З потерпілою та власницею собаки спілкувалась Ольга Онищенко.

26-річна Марія Стронська живе на вулиці Льотній у Чернігові. Розповідає, 14 жовтня об 11-й вечора вона поверталась додому з тренування. Зайшла у під’їзд - світла там не було, тому увімкнула ліхтарик. На сходах зустріла чоловіка із собакою.

Марія Стронська, дівчина, яку укусив собака: «Я боюся собак, тому я вирішила - краще дати один одному простір. Ось я тут чекала, я думала він візьме собаку до себе, і вони рівно пройдуть. Але тут, виходить, перше, що я побачила - це собака, який виходив сюди. Собака просто тут покрутився, повернувся і з цієї сторони вкусив мене.»

Марія каже, собака бійцівської породи, стаффордширський тер’єр, раніше стрибала на неї. Після того дівчина попросила власників одягати на неї намордник.

Марія Стронська, дівчина, яку укусив собака: «Він мене схопив за ногу, і сусід ніяк не реагує. І я стою, і розумію, що собака тримає мене за ногу. І я така - халепа, що робити. Я розуміла, що якщо я почну рухати ногою - це бійцівська собака, вона почне просто розривати.»

Дівчина каже, почала кричати, тоді сусід зняв з її ноги собаку.

Марія Стронська, дівчина, яку укусив собака: «Ну, він мені навіть нічого не сказав, не вибачився. Просто дивився у підлогу і говорив: «Я не знаю, що вам сказати».  Одразу дуже сильний синець, гематома, почала йти кров  я була нажахана, я не знала, що там такий прокус . Зараз у мене нога перев’язана.»

Марія показує виписки з лікарні – через обстеження та біль в нозі тиждень не могла ходити на роботу. Після того, що сталося, одразу викликала поліцію та написала заяву, нині чекає на суд.

Наталія Слабеняк, речниця міського відділу поліції: «14 жовтня до поліції звернулась  мешканка Чернігова, яку вкусив сусідський собака. Дільничний склав протокол на власника собаки за статтею «Порушення правил тримання собак і котів». Санкція цієї статті передбачає штраф і конфіскацію тварини. Протокол найближчим часом буде передано до суду.»

Зі слів Марії, це не перший випадок нападу цього собаки на сусідів. Два роки тому він накинувся  на дворічну дитину. Тепер чотирирічна Ксенія боїться великих собак, каже її мама.

Марія Пивовар, мати дитини, на яку напав собака: «Ми спускалися на прогулянку, а собака підіймалась зі своєю власницею чи з хазяїном, я вже не пам’ятаю, вирвалась з повідка і схопила дитину ззаду за спину. Це була осінь або весна, тому що в неї така кофтинка була спортивна, вона схопила за кофтину. Вона злякалась,  для неї велика собака - це страшно.»

Власниця собаки Вікторія Руденок заперечує, що це її собака.

Вікторія Руденок, власниця собаки: «Завжди в наморднику свою собаку вигулюю, завжди. Я не знаю, перший раз чую -  до мене прийшов дільничний, я в шоці, я не знаю. Мій чоловік теж не вигулював.  — А хто її вигулював?  — Я не знаю, може, це інша собака? Може, як вона написала, в 11 годин вечора, може, було темно. Я не знаю подробиць. Буде суд, суд буде вирішувати - це взагалі незрозуміло що.»

Кінолог Ольга Шоріна каже, Марія зробила правильно, що не рухалась, коли її вкусив собака.

Ольга Шоріна, кінолог: «Якби вона почала смикатись, вона отримала б міцніше. Ніяких криків - відвернутись, не дивитись туди, не дивитись в очі собаці ні в якому випадку, тому що собака сприймає це як виклик.»

Ольга Шоріна пояснює, собак бійцівських порід привчати до дисципліни треба з самого дитинства.  

Ольга Шоріна, кінолог: «Ну і, зважаючи на ситуацію, якщо так пізно вигулювали: або собака цілий день сиділа вдома перезбуджена, або її просто бояться виводити тоді, коли є люди на вулицях, а це про щось говорить. Якщо в тебе така собака, за яку ти не можеш поручитися - вдягай на неї намордник і короткий повід. І з самого початку - взяв цуценя, його виховувати треба.»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає