П'ятниця, 29 березня 2024, 08:00
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині стартує виборчий процес

13:41 01.11.2019    Коментарі  
 

Завтра, 2 листопада, розпочинається виборчий процес перших виборів депутатів сільських, селищних, міської рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міського голів у 86 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) (69 сільських, 16 селищних, 1 міської ОТГ) у 21 області України, які призначені на 22 грудня 2019 року.

Загалом за попередніми підрахунками у цих виборах зможуть взяти участь понад 380 тисяч виборців, повідомляє ЦВК.

18 жовтня Комісія затвердила Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міської рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міського голів 22 грудня 2019 року.

Відповідно до Календарного плану:

– До 9 листопада включно районні виборчі комісії повинні утворити сільські, селищні, міську виборчі комісії (ТВК) та сформувати їх склад.

– До 11 листопада включно громадські організації, до статутної діяльності яких належать питання виборчого процесу та спостереження за ним, зареєстровані в установленому законом порядку, можуть звернутися до ЦВК з клопотаннями про дозвіл мати офіційних спостерігачів на перших місцевих виборах.

– До 13 листопада включно ТВК мають утворити територіальні, одномандатні виборчі округи для проведення перших місцевих виборів, кількість яких має становити 1 734 виборчих округи.

– З 2 до 16 листопада включно партії мають подати до ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій у перших місцевих виборах разом з копією статуту партії.

– З 18 листопада розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах.

– До 27 листопада включно триватиме подання до ТВК документів для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.

– До 28 листопада включно територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.

– До 3 грудня включно територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про скасування реєстрації кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови.

– До 4 грудня включно ТВК повинні затвердити текст виборчого бюлетеня з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради та сільського, селищного, міського голови для голосування у відповідному виборчому окрузі.

– До 16 грудня включно ЦВК повинна прийняти рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій.

– До 16 грудня включно ТВК повинні забезпечити виготовлення поліграфічними підприємствами виборчих бюлетенів.

Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК Розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міської рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міського голів 22 грудня 2019 року, становить 21 млн 842,2 тис. грн.

До відома. Протягом майже чотирьох попередніх років, з 25 жовтня 2015 року до 30 червня 2019 року Центральною виборчою комісією було призначено перші місцеві вибори у 896 об'єднаних територіальних громадах.

Відтак, після проведення виборів 22 грудня 2019 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених перших виборів в ОТГ становитиме 982.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає