П'ятниця, 19 квітня 2024, 12:12
Повна версія сайту
;

Які дороги було відремонтовано у Чернігівській області протягом року

14:41 01.11.2019    Коментарі  
 

Керівники Служб автомобільних доріг в областях в Укравтодорі доповіли про хід виконання робіт з капітальних та поточних середніх ремонтів. 

На виконання поставлених Президентом та Урядом країни завдань сформовано пропозиції щодо стратегічних напрямків ремонтів та проєктування на 2020 та наступні роки з урахуванням виконаних робіт у минулі роки та дотриманням маршрутного принципу. Такі плани будуть узгоджені із зацікавленими міністерствами та організаціями.

У 2019 у Чернігівській області році було продовжено ремонтні роботи на автошляху міжнародного значення М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі на ділянці від об’їзної Чернігова в напрямку Білорусі. Раніше, у 2018 році тут було відремонтовано 12 ділянок загальною протяжністю 44 км. У 2019 виконано роботи з поточного середнього ремонту дороги М-01 поблизу с. Киїнка (лівий проїзд), с. Рівнопілля (лівий проїзд), смт. Ріпки та с. Пилипча. Загальна протяжність – 5,26 км.

Також у 2019 році у Чернігівській області виконувались роботи на ще одній дорозі М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ. Здійснено поточний середній ремонт траси на ділянках у Борзнянському та Ніжинському районах. Загальна протяжність – 7,7 км.

Нове покриття влаштовано на ділянках автомобільної дороги національного значення Н-27 Чернігів-Мена-Сосниця-Грем’яч поблизу с. Брусилів, с.Петрове та смт. Березна. Загальна протяжність поточного середнього ремонту – 7,39 км.

Також виконувались роботи з поточного середнього ремонту дороги Р-68 Ніжин-Талалаївка-Тростянець Ічня на ділянці у Срібнянському районі.

Усього в поточному році планується ввести в експлуатацію 24,1 км доріг.

Окрема увага була приділена штучним спорудам, особливо тим, що перебувають у незадовільному експлуатаційному стані. Зокрема, у 2019 році на дорозі М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ проведено протиаварійні роботи, в тому числі із заміною деформаційних швів та покриття, на двох шляхопроводах через залізницю біля с. Пальчики та біля с. Вертіївка.

У 2019 році продовжено впровадження сучасних рішень в організації безпеки дорожнього руху. Зокрема, на автомобільній дорозі М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі встановлено металеве бар’єрне огородження T-Rail. На автошляху Н-27 Чернігів-Мена-Сосниця-Грем’яч на виїзді з обласного центру, у селі Новоселівка облаштовано штучне освітлення з використанням «розумної» системи дистанційного управління OWLET. Також у цьому році планується встановлення на кількох ділянках дороги М-01 та на автошляху Н-27 демпферних систем - амортизаційних пристроїв для підвищення безпеки дорожнього руху.


Автор: Прес-служба САД у Чернігівській області
Коментарів ще немає