Четвер, 25 квітня 2024, 11:16
Повна версія сайту
;

Тротуари на вулиці Любомира Боднарука у Чернігові дороблять у листопаді

16:13 01.11.2019    Коментарі  
 

Тротуари на вулиці Любомира Боднарука у Чернігові дороблять у листопаді. Про це UA: Чернігів сказав директор «Шляхо-будівельного управління №14» Олександр Харчук. Капітальний ремонт цієї вулиці розпочали у травні, планували його завершити орієнтовно у липні. За словами місцевого жителя Богдана Нестеренка, дорогу зробили, тротуари – частково. Чоловік каже: роботи там не ведуться близько місяця. 

Ось так зараз виглядає вулиця Любомира Боднарука у Чернігові. Тут, за словами місцевого жителя Богдана Нестеренка, з весни триває ремонт. Каже: дорогу зробили, тротуари повністю не облаштували. Через це, каже, не може поставити машину до гаражу, тому залишив її у селі.  

«Заїзд до гаражу – машину загнати не можна. Заїзд до двору – у нас спільний двір, є машини – люди не можуть і тут поставити, і заїхати. Плюс зробили пішохідний перехід, якого ніколи не було тут. Т-подібне перехрестя, поворот, пішохідний перехід. Тобто додому потрапити, залишити автомобіль ми не можемо».

Чоловік каже: коли робітники зайнялися тротуаром, вони зняли завеликий шар асфальту.

«Ухил був великий, його хочуть вирівняти. Видно, що фундамент у всіх будинках розритий. Тобто відповідно зараз будуть морози – фундамент тріскається, будинки просідають. Будинки старі всі».

За словами Богдана Нестеренка, тротуари залишаються у такому вигляді близько місяця.

«Ось ця частина теж довго не робилася. Буквально минулого тижня вони проклали метрів сто. І на цьому звершилося. Там трохи далі, можна подивитися, залишилося, знову шматок не доробили. Там розрито – взагалі навіть щебінки немає. Просто вириті бордюри, земля. Люди стрибають у двір через ями. Бригадири мені говорять: «Ми вирішуємо із замовниками, плануємо. Ви зрозумійте, у нас багато об’єктів, ми не можемо все одразу встигнути». А це не об’єкт, це не люди? У мене батько хворий, інвалід. Йому треба заходити – він лазить цією щебінкою. Скільки можна терпіти?»

Крім того, каже Богдан Нестеренко, коли почалися роботи, його будинком пішла тріщина.

«Тріщини практично не було, вона була мінімальна – міліметр. Тільки-но почалося тут утрамбування, їздили КамАЗи, вона пішла більше-більше. Ось за місяць на 2 сантиметри збільшилася. Вони кажуть: «Ставте маячки». Я кажу: я не професіонал, ви ставте. Воно було нормально, поки не почали ось це розривати, фундамент був спиляний перфоратором».

Біля будинку іншої жительки вулиці Світлани Домніч тротуар зробили. Та тепер, каже жінка, їм складно заїхати до свого двору.

«Ми зверталися до тих хлопців, які укладали бордюр. Ми якраз під’їхали і попросили, що у нас машина, щодня нам треба заїхати і виїхати, щоб бордюр опустили. Ну, а коли вже прийшли з роботи, 10 сантиметрів бордюру стирчить. Дуже не зручно. Це виходить щоразу під час заїзду треба щось виносити, щось прикладати. Ну, і просили ось там підняти, де паркан. Вийшло, що паркан у нас просто висить у повітрі».

Нагадаємо, капітальний ремонт вулиці Любомира Боднарука почали у травні. Дорогу там розширили та зробили двосторонньою. Роботи планували завершити орієнтовно у липні. За словами начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослава Куца, у ці терміни доробити не встигли.

«Мешканці вирішили прокласти собі каналізацію. Це програма «20 на 80». Там майже все зроблено, залишилося тільки встановити насосне обладнання».

За словами Олександра Харчука, директора «Шляхо-будівельного управління №14», яке виграло тендер на проведення робіт, тротуари на вулиці Любомира Боднарука дороблять у листопаді.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає