Середа, 24 квітня 2024, 10:31
Повна версія сайту
;

Акциз на пальне залишили за місцевими громадами

12:43 14.11.2019    Коментарі  
 

Верховна Рада підтримала поправку до Бюджетного кодексу, яка передбачає, що у 2020 році акцизний збір буде залишатись у місцевих бюджетах.

Відповідну поправку до законопроекту № 2144 підтримали 275 нардепів.

Зокрема, нардеп від "Слуги народу" Зіновій Андрійович заявив, що в проекті акцизний податок з палива передають у Дорожній фонд.

"Неприпустимо його забирати, пропонується на 2020 рік залишити за місцевими громадами. Це дасть їм можливість стати на ноги. А з 1 січня 2021 року ми будемо ним наповнювати державний Дорожній фонд", - заявив Андрійович.

При цьому профільний комітет був проти правки, так як цей податок не належить до доходів загального фонду держбюджету, а в повному обсязі зараховується у спеціальний фонд як джерело надходжень до Дорожнього фонду. 

У комітеті зазначили, що ухвалення цієї поправки призведе до розбалансування бюджету на наступний рік, оскільки йдеться про 7,7 млрд грн.

 Нагадаємо,  раніше на позачерговому сесійному засіданні Чернігівської міської ради   12 листопада  депутати прийняли звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та Народних депутатів України, обраних від Чернігівської області. У зверненні депутати міської ради виступили на захист інтересів територіальної громади Чернігова, проти згортання фінансової децентралізації, зокрема і щодо норми про поновлення зарахування частини акцизного податку на пальне до місцевих бюджетів

 

 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає