П'ятниця, 29 березня 2024, 02:22
Повна версія сайту
;

Голову Борзнянської райради судитимуть за одержання хабара

12:50 14.11.2019    Коментарі  
 

Скеровано до суду обвинувальний акт щодо голови Борзнянської районної ради та завідувача сектору культури Борзнянської районної державної адміністрації Чернігівської області, підозрюваних в одержанні 1500 доларів США неправомірної вигоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Досудовим розслідуванням встановлено: за отримані гроші  посадовці забезпечили перемогу підприємця в конкурсі з оренди приміщення.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Центрального регіону України, оперативний супровід – Управління захисту економіки в Чернігівській області Департаменту захисту економіки Нацполіції.

Кваліфікація: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Джерело: Державне бюро розслідувань


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає