Четвер, 25 квітня 2024, 03:16
Повна версія сайту
;

КП "АТП 2528" звинувачують у розтраті коштів

14:40 14.11.2019    Коментарі  
 

Поліція розслідує розтрату коштів під час закупівлі комунальним підприємством «АТП 2528» Чернігівської міської ради двох прибиральних машин HAKO CITYMASTER 2000 за 5,96 млн грн.

 

Про це свідчить ухвала Новозаводського райсуду Чернігова від 23 жовтня.


За даними слідства, у кінці 2017 р. за результатами проведення публічних закупівель КП «АТП 2528» замовило ТОВ «Науково-виробничий центр Спец-монтаж» дорожнє обладнання (дві комунальні прибиральні машинм HAKO CITYMASTER 2000 з навісним обладнанням) за 5,96 млн грн.

 

Водночас, згідно з висновком аналітичного дослідження від 05.08.2019, ринкова вартість аналогічних траснпортних засобів складає від 300 тис грн. до 750 тис грн.

 

 

 

 

Крім цього, встановлено, що участь у процедурі закупівлі брали «НВЦ Спец-монтаж» та ТОВ «Ренток», при цьому «Ренток» подав довідку про досвід виконання аналогічних договорів із постачання прибиральних машин ТОВ «Горнарі», однак податкові накладні про продаж у 2017 р. ТОВ «Ренток» «Горнарі» прибиральних машин HAKO CITYMASTER 2000 в інформаційних базах ДФС України відсутні.

Як зазначив чернігівський активіст та правозахисник Олександр Гашпар, мова йде про дві комунальні притиральні машини HAKO CITYMASTER в комплекті з вакуумним пилососом, двома обертовими щітками, загрузочним бункером та миючим апаратом високого тиску. Одна 2009 року випуску, друга – 2010.

 

Засновником та директором київського ТОВ «Науково-виробничий центр Спец-монтаж», створеного у 2017 році, є Сергій Тимофеев. Як повідомляв Гашпар, ця фірма купує притиральні машини у латвійської компанії «Zelta bulla», яка зареєстрована в столиці Латвії за адресою: Рига, вул. Юркалнес, 48. Вона займається виробництвом цементу.
 

В цьому ж будинку, але за адресою вул. Юркалнес, 48-А розташований офіс компанії «Багата оста», яка є співвласником управляючої компанії «Майас сілтумс», яка обслуговує будинки Шерстянки – району Чернігова. Також «Багата оста» є співвласником ТОВ «Центрліфт», яке обслуговує ліфти в житлових будинках по усьому Чернігову.

 

Співвласником «Центрліфт» та «Майас сілтумс» була естонська фірма «Грейн УА», кінцевим бенефіциаром якої є Дмитро Ейвін. Він став власником фірми замість свого батька Марка Ейвіна – бізнес-партнера мера Чернігова Владислава Атрошенка. Інтереси «Грейн УА» в Чернігові представляв адвокат і радник чернігівського міського голови Дмитро Федоров.

 

Марк Ейвін є бізнес-партнером Владислава Атрощенка в ТОВ «Сідко Україна».

 

Бенефіціаром «Багата оста» вказана Ірина Яковлєва, яка зареєстрована за місцем прописки фірми Юркалнес, 48-А, і в будинку якої знаходилася фірма «Zelta bulla» – постачальник прибиральних машин до Чернігова.

 Джерело: інтернет-видання «Наші гроші».


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає