П'ятниця, 29 березня 2024, 14:42
Повна версія сайту
;

Обласні депутати зняли з розгляду «нічне» питання приватизації комунальної власності

18:24 02.12.2019    Коментарі 1  
 

Пленарне засідання двадцятої (позачергової) сесії обласної ради було відбулося  2 грудня 2019 року

На розгляд виносилися питання звернення Чернігівської обласної ради до керівництва держави щодо внесення змін до проекту закону про продаж землі, щодо   недопустимості виключення обласних рад із процесу формування об'єднаних територіальних громад та щодо щодо належного фінансування субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Але вночі напередодні  до порядку денного внесли ще 2 питання - про затвердження Переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, що підлягають приватизації. І щодо  передачі районних дочірніх підприємств комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради до комунальної власності міських, селищних та сільських рад об’єднаних територіальних громад Чернігівської області.

Перед початком сесії активісти розгорнули пікет та запалили фаєри, протестуючи проти можливої  приватизації

Перед початком сесії голова обласної ради Ігор Вдовенко вручив Леоніду Яковишину посвідчення Почесного громадянина Чернігівської області. Той взяв слово і різко засудив введення ринку обігу земель сільськогосподарського призначення. Згадав часи, як працював у народним депутатом та займався антикорупційною діяльністю.

Звання Почесного громадянина області отримав також і Андрій Дериземля.

Також Вдовенко надав слово міському голові Чернігова Владиславу Атрошенку. Каже, що країна до ринку землі не готова. Бо ціна гектару не перевищує 1500 доларів. Заявив, що готовий долучитись як громадянин до масових акцій протесту проти прийняття законодавства про запровадження ринку землі.

Одноголосно підтримали депутати звернення щодо ринку землі. 

Наступне звернення - недопустимості виключення обласних рад із процесу формування об’єднаних територіальних громад. 

Звернення щодо належного фінансування субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Погоджується зі зверненням голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. Каже, обладміністрація вже кілька разів зверталась до Уряду. Є перелік об'єктів, фінансування на яких вже відновлено.

Питання приватизації об'єктів, які знаходяться у власності обласної ради було зняте з розгляду.  Цей перелік з'явився буквально вранці перед сесією, у ньому 25 об’єктів, у тому числі готель «Придеснянський», дитячі табори «Юний технік» та «Дивосвіт», майно бюро технічної інвентаризації, приміщення колишнього магазину «Янтар» та майновий комплекс «Ліки України».

Багато депутатів обурювалось, що бачать список вперше.

Андрій Прокопенко, голова ОДА: Якщо громада в особі депутатів обласної ради вважає, що комунальне майно слід продати, то це треба зробити через відкритий аукціон. Але перед тим необхідно зробити справедливу оцінку. Чого ми точно не хочемо, щоб майно громади продавалось кулуарно за безцінь.

Питання щодо передачі районних дочірніх підприємств комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради до комунальної власності ОТГ. Після дискусії питання проголосоване, втім до кінця процедура, схоже, невідома навіть авторам рішення. 

Наступна сесія обласної ради буде бюджетною, орієнтовно відбудеться 18-19 грудня. За словами керівника Департаменту фінансів Валерія Дудка, бюджет не готовий. Його формують, виходячи з контрольних цифр. Наразі невідомо, які потреби закладаи на фінансування медичної галузі. Адже з 1 квітня вторинна ланка медичної допомоги перейде на пряме фінансування із Національної системи охорони здоров'я.

 По матеріалам cntime.cn.ua


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість ЛОПАТА 2019-12-12 08:40:38

ВОПРОС ОДИН!КОГДА БЛАУША ПОСАДЯТ В КЛЕТКУ ИЛИ НА КОЛ ПОД ОБЛРАДОЙ!!!!!БЕЗНАКАЗАННОСТЬ ДАЕТ ПЛОХОЙ ПРИМЕР ДЕТЯМ!!!!НАРКОТИКИ!!!!!АВАРИИ В АЛКОГОЛЬНОМ ОПЬЯНЕНИИ!!!!ОДНОПОЛЫЙ СЕКС С ТУРКАМИ И ГЛАВНЫМ РАДИКАЛОМ!!!!!ПРОДАЖНЫЕ ГОЛОСА В ОБЛСОВЕТЕ!!!!!КОДА