П'ятниця, 19 квітня 2024, 16:59
Повна версія сайту
;

Щоб розплатитися за вибори в Прилуках, ЦВК ініціювала окремий закон

18:49 02.12.2019    Коментарі  
 

ЦВК схвалила пропозиції щодо врегулювання питання оплати праці в одномандатному виборчого окрузі № 210 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Йдеться в повідолменні ЦВК. 

Вони викладені у формі проєкту Закону України "Про забезпечення оплати праці в одномандатному виборчому окрузі № 210 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року" із пояснювальною запискою. Відповідна постанова із зазначеними документами надіслана до Верховної Ради України.


"Сподіваємось, що парламент нас почує та підтримає, і це питання буде вирішено найближчим часом. Адже воно стосується великої кількості громадян, які працювали членами окружної та дільничних виборчих комісій, а також були залучені до роботи в них. Тож невиплата їм чесно зароблених коштів підриває довіру до організаторів виборів, в тому числі до ЦВК, і до держави в цілому", – наголосив Голова Комісії О. Діденко.

Передумовою для прийняття такого рішення стали численні звернення до ЦВК (майже 80, зокрема й колективних) щодо нездійснення вказаною виборчою комісією оплати праці членів окружної та дільничних виборчих комісій, спеціалістів, експертів та технічних працівників, залучених до роботи у цих комісіях. Однак на сьогодні відсутні правові підстави для здійснення оплати праці членів виборчих комісій цього округу та залучених осіб.

Основним завданням законопроєкту є забезпечення гарантованого законодавством України права громадян України на оплату праці за роботу у виборчих комісіях, врегулювання механізму оплати праці членів виборчих комісій ОВО № 210 та осіб, які залучалися до роботи в цих комісіях, на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

 

 

 

 

 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає