Середа, 24 квітня 2024, 02:21
Повна версія сайту
;

Депутати облради ініціювали приватизацію готелю «Придеснянський», табору «Юний технік» і аптеки «Ліки України»

09:22 04.12.2019    Коментарі  
 

Готель «Придеснянський», дитячий табір «Юний технік» і аптеки «Ліки України». Проект рішення про їх приватизацію і ще 26 будівель комунального майна розглядатимуть на наступній сесії облради. Таке рішення ухвалили депутати 2 грудня на сесії позачерговій. Проект рішення щодо приватизації цих об’єктів  зранку за 2 години до засідання внесли депутати 4 фракцій : Аграрної партії України, «Батьківщини», «Радикальної партії», «Блоку Петра Порошенка», а також депутатської групи «Чернігівщина - рідний дім». Чому питання про передачу комунального майна перенесли, розкаже Дар’я Янушкевич.

Це аптека «Ліки України» № 206 на вулиці Івана Мазепи, 55 у Чернігові. Цю і ще 60 аптек комунального підприємства запропонували передати у приватну власність. Таку пропозицію сьогодні зранку внесли 4 політичні фракції і 1 депутатська група. Серед них і керівник депутатської групи «Чернігівщина - рідний дім» Валерій Куліч.

«Приватизація шляхом Prozzoro і незалежна оцінка. Все це передбачається спільно з управлінням економіки ОДА і управлінням комунального майна, представники громадськості. Провести оцінку комунального майна і виставити на аукціон шляхом приватизації».

Серед об’єктів, які є у списку на приватизацію: санаторій «Дивосвіт» у Седневі, дитячий табір «Юний технік» у Количівці, готель «Придеснянський» і 60 аптек комунального підприємства «Ліки України».

«Я не збираюся голосувати за перелік, який я тільки-но побачила. За який період вони стали збитковими? В результаті чого вони стали такими? І з якою метою вони стали збитковими. І тільки коли я почую відповіді від профільної комісії на всі ці запитання і тільки тоді можливо я буду голосувати за цей проект», - каже депутатка від фракції « Опозиційний блок» Тетяна Ковальчук.

«Всі об’єкти без виключення на приватизацію. Ми хочемо аби все було прозоро, обласна адміністрація брала участь в оцінюванні комунальних об’єктів», - говорить депутат від фракції «Всеукраїнське об’єднання Батьківщина» Сергій Пащенко.

«Нежитлова будівля пам’ятки архітектури місцевого значення там будинок. Що це за об’єкт? Я не знаю зараз, що це за будинок. Не знаєте? Ясно», - коментує депутат від фракції «Радикальна партія Олега Ляшка» Анатолій Хавило.

Це готель «Придеснянський» на вулиці Шевченка, 99-а у Чернігові. Він є у переліку будівель комунального майна, які запропонували приватизувати депутати. Як сказав начальник управління комунального майна Андрій Бунін цей готель є збитковим.

«Він в дійсності не прибутковий, він збитковий. В тому році якщо я не помиляюсь, це було 900 тисяч гривень збитків, в цьому трохи менше. Готель «Придеснянський» він мало продається. Вибачте, у них заселення номерного фонду на рівні 25-30% від загального фонду».

А це комунальне підприємство «Діловий центр» на проспекті Миру 20. Нежитлові приміщення центру пропонують також приватизувати.

«Воно прибуткове в плані оренди і він приносить певний дохід. Але за рахунок цього доходу забезпечується функціонування обласної державної адміністрації і фактично воно орендується за 1 гривню».

Аукціон продажу комунального майна, у разі якщо депутати підтримають це рішення проведуть через електронну систему «Prozorro- продажі». Гроші, отримані від продажу нерухомості підуть в обласний бюджет.

Питання про передачу об’єктів комунальної власності у приватну депутати обласної ради розглянуть на наступній сесії 18 грудня.

Джерело: "UA:Чернігів"


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає