Субота, 20 квітня 2024, 14:20
Повна версія сайту
;

Батьки загиблого підлітка у Прилуках вимагають ексгумацію тіла: висновкам полції не вірять

09:39 06.12.2019    Коментарі  
 

Батьки загиблого у Прилуках 14-річного Дениса Чаленка не визнають результатів київської експертизи,

за якою їхній син міг упасти і вбитися сам. Тому вони планують робити ексгумацію сина, йдеться у сюжеті ТСН.

Знайденого мертвим між залізничними коліями підлітка потяг не збивав, але і жорстокого побиття до смерті, як переконані його рідні, теж не було. Такі дані оприлюднило Головне управління поліції.

Слова поліції знову збурили жителів Прилук. Батьки Дениса і досі наполягають, що їхнього сина вбили. У поліції кажуть, що хлопець міг впасти і вдаритися головою. Слідів побиття на його тілі не виявили.

Також було визначено, що сліди крові, які знаходили батьки хлопця за кількасот метрів від місця, де він лежав, - це не кров. "Я дитину сам бачив. Дві здоровенні гематоми під очима, кров у нього з носа йшла. У нього була майка у крові, коліна грізні і брюки грязні. Це дитина, виходить, сиділа на колінах. Як вони можуть казати, що він у горизонтальному положенні лежав", - сказав батько загиблого підлітка Віктор Чаленко під час пресконференції у Прилуках.

Нагадаємо, 29 жовтня, 9-класник Денис повернувся додому зі школи й попросився в мами піти на тренування. За дві години, коли мати зателефонувала сину, зв’язку з ним уже не було. Батьки почали шукати хлопця, але марно. Згодом вони отримали дзвінок із поліції, що Дениса знайшли мертвим на залізничній колії.

Попри запевнення, що вбивство є однією з робочих версій, за якими ведеться розслідування обставин смерті, спочатку офіційна кваліфікація справи – загибель на залізниці. Це не влаштувало ані батьків, ані активістів із Прилук. Перші проотести під відділком відбувались з силовим протистоянням та спаленням шин. 

Рідні хлопці певні, що поліція покриває вбивць. Саме тому батьки Дениса готові до ексгумації тіла сина. Вони прагнуть дізнатися, якою смертю загинув хлопець. Родина знайшла в Німеччині експертів, які зроблять ексгумацію, та людей, які це оплатять. 

Судово-медична експертиза показала, що хлопець загинув внаслідок відкритої черепно-мозкової травми та ушкодження головного мозку. У хлопця виявили переломи кісток черепа і обличчя, ушкодження головного мозку. Експертиза спростувала версію, що підлітка збив поїзд. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає