Четвер, 18 квітня 2024, 15:51
Повна версія сайту
;

У Козельці осучаснюють заклади освіти

14:13 10.02.2020    Коментарі  
 

Для Козелецьких освітніх закладів придбали нове обладнання. Так, нещодавно у дитячому садку №1 встановили нову витяжну вентиляцію, а в школах - швидкісний інтернет.

Раніше у школах доступ до інтернету був лише в кабінетах інформатики та у директора. Швидкість не перевищувала 10 Мбіт/сек.

Зараз швидкість інтернет-доступу - не менше ніж 100 Мбіт/сек, що дозволяє працювати з будь-якими онлайн-ресурсами. З’єднання є в усіх наявних персональних комп’ютерах, у будь-якому навчальному кабінеті закладу. А завдяки wi-fi в приміщеннях є рівний безперешкодний доступ до мережі. Абонплату за підключення сплачуватимуть коштами Козелецької селищної ради.

«За рахунок субвенції з державного бюджету було придбано послуги з доступу до інтернету з мережевим обладнанням для підключення до інтернету наявної комп’ютерної техніки у Козелецьку ЗОШ І-ІІІ ст. №3, ЗОШ І-ІІІ ст. №2 та гімназію №1,- розповіла Олена Дмитренко, Козелецький селищний голова. – Це ще один крок для створення сучасного освітнього простору в закладах освіти нашої громади. Наша мета – підвищити конкурентноздатність наших дітей у майбутньому, а для цього потрібно інформатизовувати навчальний процес. До того ж це значно покращує рівень професійної компетентності педагогічних працівників, а для учнів з особливими потребами забезпечує рівний доступ до інформаційних технологій».

«Нарешті в гімназії всі можуть працювати в інтернеті зі швидкістю 100 Мбіт/с, вирішуючи підготовчі тести до ЗНО, шукаючи інформацію, проводячи уроки з різноманітними відеоматеріалами та використовуючи море інших можливостей!», – ділиться враженнями Людмила Павленко, директорка Козелецької гімназії №1.

Не оминули увагою й дошкільну освіту. У дитсадку №1, після 45 років експлуатації, вийшла з ладу кухонна витяжка. Для кухарів це створювало чималі проблеми, адже тричі на день потрібно нагодувати близько 200 дітей.

Нове обладнання приточно-витяжної вентиляції вартістю 46 тис грн придбали за спонсорські кошти. Воно відповідає усім санітарним вимогам та в майбутньому мінімізує енерговитрати.

«Вирішили це питання власними зусиллями. В господарчій групі управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради працюють кваліфіковані фахівці-інженери, яким під силу не лише підібрати, а й встановити нове вентиляційне обладнання», - розповів  Микола Чемерис, заступник селищного голови з фінансово-економічних та соціальних питань.

Джерело: Офіс реформ при Чернігівському відділенні Асоціації міст України


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає