Четвер, 28 березня 2024, 13:50
Повна версія сайту
;

Лайфхак від поліції: як убезпечити дітей при користуванні соцмережами

17:48 11.02.2020    Коментарі  
 

З нагоди Дня безпечного Інтернету поліцейські ювенальної превенції роз’яснили дітям та їх батькам основні правила безпечного онлайн-спілкування в мережі.

Вільний доступ до Інтернету та соціальних мереж став поширеним явищем серед різних вікових категорій населення. Люди охоче спілкуються із незнайомцями в Інтернеті, діляться таємницями, приватною інформацією. Але це — ілюзія безпеки, яку створює екран.

– Якщо дорослі усвідомлюють свої дії та відповідальність за них, то діти – більш вразлива категорія. З ними легко встановити довірливі стосунки в онлайн режимі за доволі короткий строк. Спілкуючись в Інтернеті із незнайомими людьми, вони можуть стати жертвами маніпуляцій та злочинів, – пояснює старший інспектор відділу ювенальної превенції Чернігівського відділу поліції Наталія Горох.

За даними Міністерства цифрової трансформації, в Україні кожна третя дитина готова піти на реальну зустріч із людиною, яку вона знає лише онлайн. За статистикою, 18 хвилин — мінімальний час, за який можна змусити дитину зробити інтимні фото.

Чернігівські поліцейські систематично проводять з дітьми та їх батьками бесіди та роз’яснюють правила безпечного поводження в Інтернеті.

– Дітям ми пояснюємо, що насамперед слід бути дуже обережним з особистою інформацією, – каже Наталія Горох. – Потрібно зберігати в таємниці адресу, номер школи, свої та батьківські номери телефонів, не повідомляти паролі від сторінок у соцмережах навіть друзям чи однокласникам. Окремо ми підкреслюємо, що в жодному випадку не слід надсилати свої фотографії людям, яких ви не знаєте у реальному житті. Наводимо простий приклад: перед тим, як щось викласти в Інтернет, або комусь надіслати, припустіть, що це фото незабаром з’явиться на білборді чи на стінах у школі.

Джерело: сайт Нацполіції Чернігівської області 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає