Субота, 20 квітня 2024, 01:32
Повна версія сайту
;

Як підготувати успішну заявку до Державного фонду регіонального розвитку на новій онлайн-платформі

11:34 13.02.2020    Коментарі  
 

Днями в Чернігівському центрі підвищення кваліфікації провели навчальний семінар для громадськості. Показували як правильно оформити проектну заявку на ДФРР на новій онлайн-платформі. Термін для подання надзвичайно стислий – до 28 лютого. Тому питання викликало неабиякий інтерес - зібралися понад 100 представників об’єднаних територіальних громад, міст обласного значення, обласної та районних державних адміністрацій.

Директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА Олександра Хомик розповіла про сучасний стан фінансування проєктів регіонального розвитку за минулий та поточний рік. Окремо наголосивши, що сьогодні необхідно використовувати всі можливі шляхи для реалізації потенціалу своїх територій. ДФРР цьому допомагає. Особливу увагу необхідно приділяти розвитковим проєктам - тим, що спрямовані на забезпечення економічного розвитку регіону, активізації інвестиційної діяльності, підвищення рівня зайнятості населення. Серед головних вимог до проєкту ‒ комплексність, інноваційність, доступність результатів якнайбільшому числу громадян. Обов’язкова умова - наявність зведеного кошторису, що дозволить виокремити реально здійснювані проєкти.

Окремо зауважили на особливостях проєктної діяльності. Для підготовки успішної заявки першочергово потрібно враховувати проблеми, потреби громади та необхідні зміни. І вже потім вибудовувати інфраструктуру, яка є лише інструментом для досягнення конкретної мети. Далі спікери покроково зупинились на складових проєктної заявки, головних вимогах до їх змісту та форми.

Представник відділу державних інвестицій ОДА Сергій Гоков та регіональний адміністратор онлайн-платформи ДФРР в Чернігівській області Олександр Понуренко розповіли про особливості нового формату реєстрації проєктів ДФРР. Учасникам семінару показали відеокоментар радника з питань планування регіонального розвитку та впровадження проєктів програми «U-LEAD з Європою» Василя Кашевського та відеоінструкції Мінрегону.

Насамкінець представник Сосницької селищної ради продемонстрував майстер-клас  - своєрідну "дорожню карту" з відкриття електронного цифрового підпису посадовця органу місцевого самоврядування.

За інформацією Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає