Субота, 27 квітня 2024, 03:16
Повна версія сайту
;

«Чорному лісорубу» призначили покарання – обмеження волі

13:54 19.02.2020    Коментарі  
 

Наприкінці листопада 2018 року Прилуцька місцева прокуратура викрила групу осіб, яка за попередньою змовою здійснювала незаконну вирубку дерев породи «дуб». Незаконна діяльність провадилась на території Прилуцького та Ічнянського районів.

Слідство встановило корисливий характер кримінального правопорушення - зрубану деревину реалізовували на дрова мешканцям м. Прилуки та Прилуцького району. Вартість однієї машини такої продукції складала 7 тис. грн.

В липні 2019 року на розгляд Прилуцького міськрайонного суду направлено обвинувальний акт, складений за результатами досудового розслідування відносно організатора злочину. Злочинцю інкримінувалась ч. 2 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду, вчиненій за попередньою змовою групою осіб). До справи також долучили позовні заяви про стягнення шкоди.

10 лютого суд виніс вирок - визнати правопорушника винним у вчиненні незаконних порубок деревини на території Прилуцького та Ічнянського районів та призначити покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки та 4 місяці.

Крім того, правопорушник має відшкодувати завдані збитки на суму понад 400 тис. грн. Незаконно здобуту деревину (15 м куб.) та знаряддя вчинення кримінальних правопорушень  - бензопили та сокири конфісковано на користь держави.

Джерело: Прилуцька місцева прокуратура

 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає