П'ятниця, 26 квітня 2024, 14:10
Повна версія сайту
;

Чернігівщина - в трійці лідерів за рівнем готовності до другого етапу реформування медицини

15:31 19.02.2020    Коментарі  
 

Понад 94% закладів області, що надають медичну допомогу вторинного та третинного рівня, вже готові укладати договори з Національною службою здоров’я України. Це третій показник у рейтингу, оприлюдненому НСЗУ, - повідомляє сайт Чернігівської ОДА.

Усі заклади області, які підпадають під умови реформування, вже підключені до МІС (медичної інформаційної системи) та зареєстровані у ЕСОЗ (електронній системі охорони здоров’я). За допомогою цих систем з 1 квітня 2020 року здійснюватиметься фінансування медустанов за новим форматом.

Майже 93% медзакладів Чернігівщини вже автономізовані. Це означає, що лікарні набули статусу некомерційного комунального підприємства, отже стали більш самостійними у господарських та управлінських справах.

Рівень комп’ютеризації медичних установ вторинного та третинного рівня досяг 85,42% від потреби. Відчутне зростання цього показника можна очікувати вже найближчим часом – після завершення тендерних закупівель обладнання. З обласного бюджету на це виділили понад 8,5 мільйона гривень.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає