Вівторок, 19 березня 2024, 06:11
Повна версія сайту
;

Служба автодоріг у Чернігівській області готується до ремонту траси Бобровиця-Свидовець-Новий Биків-Ічня

16:25 24.03.2020    Коментарі  
 

Проектна документація на проведення ремонту автошляху вже готова, повідомляє пресслужба компанії.

На минулому тижні Служба автомобільних доріг у Чернігівській області провела виїзне робоче засідання щодо ремонту дороги Т-25-27 Бобровиця – Свидовець – Новий Биків – Ічня. У селі Макіївка Носівського району керівництво Служби зустрілося з представниками органів місцевого самоврядування та громадськості, аби обговорити плани з проведення дорожніх робіт, повідомляє пресслужба компанії.

Територіальна автомобільна дорога державного значення загального користування Бобровиця-Свидовець-Новий Биків-Ічня була побудована понад 45-50 років тому з типом покриття, яке не розраховане на сучасні навантаження від автотранспорту (лісового господарства та сільгосппідприємств). Зокрема, на ділянці від Нового Бикова до перехрестя з дорогою Р-67 Чернігів-Пирятин спостерігаються значні руйнування покриття та штучних споруд – проломи, деформації, втрата суцільності, місцями майже повністю руйнування покриття, викривлення профілю та інші суттєві деформації. Ямковий ремонт не в змозі відновити зруйноване покриття і забезпечити проїзд.

За бюджетною програмою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення» ділянка протяжністю 45,1 км цієї автотраси у 2020 році була включена до об’єктів поточного середнього ремонту автомобільних доріг. Першою постановою Уряду на ремонт цього автошляху було виділено 800 тис. грн. За ці кошти було укладено договори на розробку проектної документації. Наразі вона вже готова і має пройти експертизу, результати якої слугуватимуть підставою для виконання ремонтних робіт. Далі Служба зможе оголосити тендер на поточний середній ремонт. А з виділенням додаткових коштів з держбюджету – розпочати безпосередньо дорожні роботи.

Щодо технології виконання ремонтних робіт планується наступне. Старий зношений шар дорожнього покриття буде на 10 см знятий. Далі влаштовано нову більш жорстку основу зі щебеневої суміші, укріпленої цементом, товщиною 22 см. І зверху укладено два шари асфальтобетону: вирівнюючий – 12 см, верхній – 5 см. Узбіччя будуть украплені по 1 м, що додатково захищатиме нове покриття від руйнування.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає