П'ятниця, 19 квітня 2024, 17:06
Повна версія сайту
;

Майже п’ять тисяч українських педагогів пройшли курс «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів» лише за добу

18:38 24.03.2020    Коментарі  
 

За ініціативи Президента України Володимира Зеленського щодо цифрової трансформації держави за 72 години розроблено курс «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів». Онлайн-курс складається з шести відеороликів.

За добу для навчання вже зареєструвалось більше шести тисяч педагогів, з яких майже 5 п’ять тисяч пройшли курс і отримали електронні сертифікати.

«Карантин через коронавірус – це виклик для всіх педагогів. Учителі разом з батьками і дітьми опинились в стресовій ситуації без чітких алгоритмів дій та інструкцій. А також один на один з ключовим питанням – як організувати процес дистанційного навчання. Ми робимо так, щоб кожен українець мав можливість навчатися онлайн. Це корисно і цікаво», - запевнив Володимир Зеленський.

Онлайн-курс доступний на платформі «Дія. Цифрова освіта». Перед створенням курсу Міністерство цифрової трансформації України отримало зворотній зв’язок від українців про те, як відбувається дистанційне навчання їхніх дітей. Опитування показало, що ряд шкіл і педагогів змогли системно організувати процес, але більшість шкіл виявились не готовими до швидкої цифрової трансформації.

В навчальному циклі мова йде про алгоритми і комунікації учителів  та учнів в період дистанційного навчання, а також про набір сервісів і специфіку їх використання для вчителів, а саме  Google Classroom, Microsoft Teams, Cisco Webex, Zoom, Class Dojo, Classtime, Viber та ін.

Портал « Дія. Цифрова освіта» – це проект Президента України, який реалізує Міністерство цифрової трансформації з метою навчити  шість мільйонів громадян цифровим навичкам за три роки. Крім курсу «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів», на порталі є безкоштовні освітні серії програм: базові цифрові навички, цифрова грамотність для вчителів,  програми для батьків «Безпека дітей в інтернеті», «Смартфон для батьків». Щомісяця на порталі буде з’являтися новий цикл освітніх програм. Повідомляє пресслужба Президента України


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає