Четвер, 28 березня 2024, 16:26
Повна версія сайту
;

Між лікарнями Чернігівщини розподілили 5 тисяч тестів на виявлення коронавірусу: хто й скільки отримав

11:50 25.03.2020    Коментарі  
 
Фото: Чернігівської ОДА

23 березня Чернігівщина отримала 5 тисяч експрес-тестів для виявлення коронавірусу та партію тестів для полімеразно-ланцюгової реакції.

Тест-системи в Україну доставили з Китаю, який надав нашій державі першу партію медичного вантажу. В ефірі «Теми дня» на Суспільному начальник управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Петро Гармаш розказав коли і як їх отримають лікарні області.

«П’ять тисяч тестів дозволяють нам рівномірно розподілити по всій території області. Кожна центральна районна лікарня та міська лікарня їх отримає. Розподіл відбувається відповідно до кількості населення, яка проживає на певній території. По Чернігову – це буде 1200 тестів. Їх будуть використовувати лише для тих у кого є симптоми захворювання Covid-19.

200 – в дитячій обласній лікарні. Запас тестів у кількості 300 штук буде знаходитися в лабораторному центрі. Ніжин та Прилуки отримають 250-300. Кожен район отримає не менше 100 тестів. Бо в них є кратність упаковки. Упаковка містить розчинник, який використовується. Тому окремо по одному тесту розподіляти неможливо і недоцільно», - сказав Гармаш.

Також, за його словами, вчора, 24 березня, тести отримали Бахмацький, Менський, Козелецький та Ріпкинський райони. Більш віддалені райони отримають їх сьогодні.

Джерело: СУСПІЛЬНЕ:UA


Коментарів ще немає