Четвер, 18 квітня 2024, 18:31
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині 1131 людина перебуває на повній самоізоляції

18:32 03.04.2020    Коментарі  
 

Інформація про це була озвучена під час чергової відеоселекторної наради  2 квітня, яку провів голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко з очільниками РДА, ОТГ, міст обласного значення та лікарями.

«На сьогодні в області на повній самоізоляції знаходиться 1131 людина, з них 853 особи, які перетнули кордон, та 318 контактних», - зазначив Андрій Прокопенко. За його словами, поширення пандемії напряму залежить від людської відповідальності. Тому вкотре потрібно  акцентувати на важливості самоізоляції в першу чергу для тих, хто повернувся із-за кордону.

Голова ОДА подякував всім  за надання допомоги в умовах   боротьби з коронавірусом, зокрема громадським організаціям, волонтерам, а також соціально орієнтованому бізнесу. 

«Відзавтра завдяки співпраці з національною мережею АТБ розпочнеться забезпечення предметами першої необхідності та продуктами харчування осіб старше 80 років та інвалідів 1 групи, які знаходяться на обліку в терцентрах. В області 18,6 тисячі таких осіб», - повідомив голова ОДА.

Головні  акценти наради Андрій Прокопенко визначив на своїй сторінці у Facebook. В центрі уваги: моніторинг цін на медичні препарати та харчові продукти для попередження їх необґрунтованого зростання. Першочергово будуть перевірятись великі супермаркети, ринки та мережі аптек.  Департамент економічного розвитку та сільського господарства ОДА спільно з Держпродспоживслужбою отримали доручення забезпечити монітоторинг цін на продукти та ліки.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає